Waardigheid in de laatste levensfase voor patiënten van niet-westerse herkomst en hun naasten
Project

Waardigheid in de laatste levensfase voor patiënten van niet-westerse herkomst en hun naasten

  • Betrokken organisaties Pharos, AMC, Netwerk NOOM, Amsterdam UMC locatie VUmc, Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland
  • Looptijd 01-05-2017 tot 01-05-2019
  • Status afgesloten
  • Zorgvrager mensen met een migratieachtergrond
  • Subsidiegever ZonMw
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 11 mei 2022

Het Palliantieproject Waardigheid in de laatste levensfase voor patiënten van niet-westerse herkomst en hun naasten had als doel het ontwikkelen van voorlichting aan patiënten van niet-westerse herkomst over zorg aan het levenseinde en hun naasten en het ontwikkelen van een training voor zorgverleners over waardigheid bij niet-westerse patiënten. Daarnaast is in kaart gebracht hoe waardigheid wordt ervaren door patiënten van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse herkomst en wat voor hen belangrijk is om waardigheid te behouden.

Resultaten

Het project heeft een E-learning opgeleverd voor het MBO, maar daarbij verdiepende opdrachten voor het MBO, HBO en WO. Daarnaast hebben zij een voorlichting ontwikkeld waarin informatie wordt gegeven over palliatieve zorg. Daarin gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de betekenis van de laatste levensfase en wat daarin voor hen belangrijk is.

Meer informatie

Dit project is een door ZonMw gefinancierd Palliantieproject

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 11 mei 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.