Rouw- en nazorg (werkboek)
Hulpmiddel

Rouw- en nazorg (werkboek)

  • Ontwikkelaar Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Beleidsmakers, Geestelijk verzorgers, Huisartsen, Maatschappelijk werkers, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie 2019
  • Doelgroep Naasten | Mantelzorgers
  • Setting Hospice, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek
Laatst geactualiseerd: 20 februari 2024

Het werkboek Rouw- en nazorg bevat basisinformatie die nodig is voor het implementeren van rouwzorg. Het biedt een stappenplan dat handvatten geeft aan zorgverleners om rouwzorg te verlenen. Het werkboek bevat voor zowel intramuraal als extramuraal een leidraad voor rouwzorg. In de bijlages staan verschillende vormen van rouw waaronder gecompliceerde rouw, verschillende theoretische rouwmodellen en een stappenplan voor het implementeren van rouwzorg.   

Bij het werkboek hoort een aantal hulpmiddelen, zoals checklists, een draaiboek voor ontmoetingsavonden, informatiebronnen, enz. De negen verzamelde hulpmiddelen zijn gebundeld en staan beschreven in een aparte handreiking.

Inzet hulpmiddel

Het werkboek Rouw- en nazorg kan worden gebruikt door organisaties en zorgverleners om rouwzorg te implementeren zodat rouwzorg structureel deel uitmaakt van het zorgaanbod.

 

Naar het werkboek

Naar de hulpmiddelen

 

Randvoorwaarden voor implementatie

Het werkboek is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Voor vragen, neem contact op met:
Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek
Laatst geactualiseerd: 20 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.