Oog voor Naasten! rouw (brochure)
Hulpmiddel

Oog voor Naasten! rouw (brochure)

  • Ontwikkelaar Expertisecentrum Palliatieve Zorg, LUMC
  • Soort Brochure of folder
  • Gebruiker Basisarts, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Medisch specialisten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie 2019
  • Doelgroep Naasten | Mantelzorgers
  • Setting Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Marcella Tam - LUMC LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum)
Laatst geactualiseerd: 7 februari 2024

De brochure Bij het sterven van een familielid bevat informatie voor de naaste(n) na het overlijden van een familielid. Het gaat in op het rouwproces en biedt handvatten over hoe gaat het verder als het familielid is overleden. Het informatieblad wordt door de zorgverlener overhandigd aan de naaste(n) of mantelzorger wanneer de situatie zich daartoe verleend. 
 

Naar de brochure


Het informatieblad is onderdeel van de toolkit Oog voor Naasten!. De methode ondersteunt zorgverleners werkzaam in verpleeghuizen en ziekenhuizen systematisch oog te hebben voor naasten van patiĆ«nten of bewoners met een levensverkortende aandoening of kwetsbaarheid. Het helpt zorgverleners en zorgteams stap voor stap in het geven van zorg aan naasten voor en na het overlijden van hun dierbare.  

De methodiek bevat informatie met hulpmiddelen: 

Inzet hulpmiddel

Goede zorg bieden aan naasten voor- en na het sterven van hun dierbare. Dit helpt bij het rouwproces.

Randvoorwaarden voor implementatie 

De hulpmiddelen in de toolkit Oog voor Naasten kunnen direct ingezet worden bij de individuele zorgverleners. 

Om de Oog voor Naasten-methodiek in de organisatie te implementeren is commitment van de organisatie nodig om hier tijd en ruimte voor vrij te maken, het aanstellen van ‘ambassadeurs’ die de implementatie begeleiden en medewerkers scholen met hulp van het aangereikte scholingsmateriaal uit de methodiek.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Voor vragen, neem contact op met:
Marcella Tam - LUMC LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum)
Laatst geactualiseerd: 7 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.