Opleidingen

Contactpersoon Marjolein Verkammen IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 19 mei 2020

Overzicht van opleidingen, bijscholingen, trainingen en workshops  over palliatieve zorg. Je vindt er naast de beschikbaarheid van klassikale (fysieke) opleidingen en e-learnings (online trainingen) ook combinaties van die beide vormen aan (zogenaamde b-learnings).

Voor iedereen die in de praktijk met palliatieve zorg te maken heeft, zijn in het overzicht passende opleidingen te vinden. Er zijn opleidingen voor alle beroepsgroepen, met een diversiteit aan niveaus.

Dit opleidingsoverzicht is tot stand gekomen door bereidheid van aanbieders om hun opleidingen op deze site te delen.

Wil je ook een opleiding delen op deze pagina? Neem dan contact met ons op. 

Filteren
Thema's
Zorgverleners
Opleidingsniveau
Type
CanMEDS
EPA's
Incompany training Zorgpad Stervensfase -train-de-trainer
Opleiding
IKNL biedt verschillende mogelijkheden om met het Zorgpad Stervensfase aan de slag te gaan. Deze incompany training (of in netwerkverband) is voor projectleiders en medewerkers die in de eigen werkomgeving verantwoordelijk zijn voor de implementatie van het Zorgpad Stervensfase en andere zorgverleners te scholen en begeleiden bij de toepassing.
Proactieve Palliatieve Zorg voor huisartsen
Opleiding
Proactieve Palliatieve Zorg voorziet in hulpmiddelen en een training voor huisartsen, zodat zij beter zijn toegerust op het identificeren van patiënten die baat hebben bij palliatieve zorg. Aanbod komen het aangaan van het gesprek met de patiënt en diens naasten over de toekomst en het opstellen van een multidimensioneel, proactief zorgplan.
Incompany training Besluitvorming in de palliatieve fase
Opleiding
Binnen de eigen organisatie de besluitvorming in het mdo vormgeven? Dat is mogelijk door op je eigen locatie het hele behandelteam te trainen.
Training basisscholing palliatieve zorg voor verzorgenden Dandelion Training
Opleiding
Dandelion Training biedt (incompany) trainingen basisscholing palliatieve zorg aan voor de verzorgenden. Thema's die aan de orde komen zijn: Wat is palliatieve zorg; Organisatie en continuïteit; Symptoommanagement; Psychische en sociale aspecten; Stervensfase; Zorg voor de zorgenden; Evaluatie en reflectie.
Train-de-trainer Signalering in de palliatieve fase
Opleiding
Wil je binnen jouw organisatie de methode ‘Signalering in de palliatieve fase’ invoeren, dan is het mogelijk om op uw eigen locatie, regionaal of landelijk deel te nemen aan de door IKNL verzorgde train-de-trainer.
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!