Effectieve communicatie in de palliatieve fase (animatie)
Onderwijsmateriaal

Effectieve communicatie in de palliatieve fase (animatie)

  • Aanbieder PZNL
  • Soort materiaal video of animatie
  • Versie 1 - 2024
  • CanMEDs rol professional en kwaliteitsbevorderaar | professionaliteit, samenwerkingspartner | samenwerken
  • Kosten nee
Laatst geactualiseerd: 15 mei 2024

In de palliatieve fase voer je als zorgverlener regelmatig gesprekken over wat voor de patiënt belangrijk is in deze periode van zijn leven en welke keuzes en beslissingen daarbij horen. Naast empathisch vermogen vraagt dit ook om specifieke communicatievaardigheden van de zorgverlener, zoals vragen stellen, actief en reflectief luisteren en omgaan met functionele en bewogen stiltes. In het Kwaliteitskader wordt dit beschreven als effectieve communicatie.   

Naar de animatie

Deze animatie geeft een beknopte samenvatting van effectieve communicatie. Het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland heeft hiervoor als basis gediend. De animatiefilm Effectieve communicatie in de palliatieve fase is in maart 2024 ontwikkeld.

De animatie is te gebruiken als les- en trainingsmateriaal en kan getoond worden op bijeenkomsten. Bij het ontwikkelen van de film is de doelgroep hbo- en wo-studenten en deelnemers aan een basisscholing palliatieve zorg voor ogen gehouden.

Andere animaties Kwaliteitskader palliatieve zorg

Effectieve communicatie is één van de acht essenties van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland. Bekijk ook

Laatst geactualiseerd: 15 mei 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.