De zingevingsdimensie in beeld (Taak 4 Leerlijn Communicatie en Zingeving)
Onderwijsmateriaal

De zingevingsdimensie in beeld (Taak 4 Leerlijn Communicatie en Zingeving)

  • Aanbieder Pasemeco
  • Soort materiaal casuïstiek, lesmodule, video of animatie
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, geneeskunde-master (7), hbo-verpleegkundige niveau 6, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, professional en kwaliteitsbevorderaar | professionaliteit
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 9 december 2021

In deze leertaak ligt de focus op de rol van de arts, in dit geval de huisarts, bij het bespreken van vragen rondom zingeving en het leggen van de relatie met keuzes in behandelmogelijkheden. De taak bestaat uit voorbereiding en een groepsbijeenkomst waarin vier videofragmenten worden bekeken en nabesproken. De eerste drie fragmenten zijn (nagespeelde) gesprekken tussen een huisarts en een patiƫnte met borstkanker in verschillende stadia van haar ziekte. In het laatste gesprek reflecteert de huisarts op zijn eigen rol in de zorg voor palliatieve patiƫnten. Hij benoemt daarbij ook het belang van het bespreken van zingevingsvragen en de invloed die dit kan hebben op keuzes in de behandeling.

Dit is leertaak 4 van de leerlijn Communicatie en Zingeving.
 

Naar de docenteninstructie

Naar de studenteninstructie


Licentie

Creative commons: by-nc-sa


Dit materiaal is door de screeningscommissie van Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing.

Voor vragen, neem contact op met:
Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 9 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.