Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #31
Nieuws08-09-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: twitteren over ongeneeslijke ziek zijn, mantelzorg is van grote invloed op relatie en vereenvoudiging scorelijst voorspellen delier.
Gesignaleerd in de media #30
Nieuws18-08-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: tips om contact te maken met mensen met dementie, een docu en een film, het protocol palliatieve zorgplanning en ADL-zorg bij COPD.
Gesignaleerd in de media #29
Nieuws26-07-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: samen beslissen, 20 jaar zorgpad stervensfase, euthanasieregeling voor kinderen, kanker bij jongvolwassenen.
Gesignaleerd in de media #27
Nieuws19-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: CaRe Award proefschrift Hille Voss, invloed van kanker op seks niet makkelijk bespreekbaar voor arts, euthanasie met wilsverklaring.
Janneke van Roij schrijft ‘Editor’s Choice’ bij studie naar seksualiteit en verbondenheid bij gevorderde kanker
Nieuws26-04-2022
Janneke van Roij, onderzoeker bij het IKNL, schrijft ‘Editor’s Choice’ bij studie naar seksualiteit en verbondenheid bij gevorderde kanker.
Nieuwe richtlijnen Hik, Jeuk en Overmatig zweten in de palliatieve fase
Nieuws09-03-2022
De drie herziene richtlijnen 'Hik', 'Jeuk' en 'Overmatig zweten in de palliatieve fase' zijn nu beschikbaar. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op knelpunten uit de praktijk en wetenschappelijke literatuur over deze onderwerpen.
Gesignaleerd in de media #11
Nieuws12-08-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een gesprekstool voor hulpvragen in de palliatieve fase, seksuele gevoelens in de laatste levensfase en een lerend netwerk over palliatieve zorg voor mensen met belemmerde toegang tot reguliere palliatieve zorg.
PZNL: 'Bij stervensbeslissingen geeft stem van patiënt richting'
Nieuws22-06-2020
Tien aanbevelingen voor minder lijden in de periode voor het sterven, geformuleerd door zorgverleners en elf hoogleraren op basis van de ervaringen in de afgelopen coronamaanden.
Uit de media: Zingen voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Die intimiteit is waanzinnig’
Nieuws12-03-2020
De Bedside Singers is een koor bestaande uit vrijwilligers die zingen voor mensen in hun laatste levensfase. Het Parool volgde het koor een dag en schreef er een artikel over.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.