Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen' op 25 mei 2023 
Nieuws14-04-2023
Op donderdagavond 25 mei vindt het webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen’ plaats. Deze avond wordt georganiseerd door PZNL, Carend, de Patiëntenfederatie en Harteraad.
Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart 
Nieuws19-12-2022
In 2023 organiseert PZNL samen met onder andere Carend en de Patiëntenfederatie Nederland een reeks webinars (lezingen) over palliatieve zorg. De lezingen zijn gericht op patiënten en naasten, maar ook zorgprofessionals zijn van harte welkom.
Gesignaleerd in de media #28
Nieuws23-06-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: vaker palliatieve zorg nodig bij psychiatrische patiënten, de palliatieve moslimpatiënt, praten over de dood.
Nieuw rapport: praten over het levenseinde is niet altijd gemakkelijk
Nieuws10-06-2022
De helft van de deelnemers aan nieuw onderzoek heeft nog geen gesprek gehad over de laatste levensfase met hun zorgverlener. Ze vinden het onderwerp te moeilijk, niet urgent genoeg of ze wachten tot de zorgverlener erover begint.
Bruikbare tools bij themabijeenkomst over patiëntenparticipatie in de palliatieve fase
Nieuws07-06-2021
Bij de themabijeenkomst over Patiëntenparticipatie, georganiseerd door PZNL op 1 juni 2021, werden vanuit verschillende invalshoeken voorbeelden en praktische handvatten gegeven om aan de slag te gaan met patiëntenparticipatie in onderzoek, onderwijs, beleid of praktijk in de palliatieve zorg.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.