Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Vernieuwd PREZO hospicezorg gaat uit van waarden en dillema's
Nieuws13-10-2021
Op 29 september is het vernieuwde keurmerk PREZO Hospicezorg gelanceerd. Het Kwaliteitskader palliatieve zorg is hierin nu volledig geborgd en sluit daarmee nog beter aan op de belevingswereld van zorgverleners, patiënten en naasten.
Vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg na de zomer
Nieuws07-06-2021
Er wordt gewerkt aan een vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg waarbij wordt uitgegaan van waarden die in de terminale palliatieve zorg belangrijk gevonden worden. Het ligt in de bedoeling om na de zomer met het nieuwe keurmerk te kunnen starten.
PZNL: 'Bij stervensbeslissingen geeft stem van patiënt richting'
Nieuws22-06-2020
Tien aanbevelingen voor minder lijden in de periode voor het sterven, geformuleerd door zorgverleners en elf hoogleraren op basis van de ervaringen in de afgelopen coronamaanden.
Snelle verbinding werkt: PZNL Expertgroep wordt voortgezet
Nieuws17-06-2020
PZNL heeft een landelijke expertgroep ‘palliatieve zorg in tijden van corona’ opgericht, die bestaat uit de hoogleraren palliatieve zorg, de medisch adviseurs van PZNL, artsen en verpleegkundigen uit het hele land.
Landelijk overzicht vrije bedden hospices
Nieuws08-04-2020
Er is veel behoefte aan inzicht in het aantal beschikbare bedden in de hospicezorg. Daarom biedt PZNL in deze coronacrisis een landelijke weergave van beschikbare hospicebedden voor mensen mét en zonder corona.
Corona en palliatieve zorg (update 1)
Nieuws27-03-2020
Op Palliaweb worden zeer regelmatig nieuwe documenten over corona en de palliatieve zorg geplaatst en reeds aanwezige documenten geüpdatet. Via nieuwsberichten houden wij je hiervan op de hoogte.
Raadpleeg de consultatieteams
Nieuws21-03-2020
Behoefte aan consultatie? Hier vind je de telefoonnummers van de consultatieteams in jouw regio.
Leerwerkplek Zingeving in de palliatieve zorg online
Nieuws20-03-2020
Door corona vervallen momenteel bijeenkomsten en trainingen; zo ook trainingen op het gebied van zingeving. Goede alternatieven zijn dan online leeromgevingen. Consortium Ligare heeft een online leerwerkplek omtrent zingeving ontwikkeld.
AHzN publiceert de kostprijs voor één dag hoogwaardige hospicezorg
Nieuws11-02-2020
Aanleiding hiervoor is de wil verandering te brengen in de versnipperde financiering van hospicezorg in Nederland, omdat deze de toekomstbestendigheid van de hospicezorg onder druk zet.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.