Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Rapport over coronadilemma’s in de hospicezorg
Nieuws28-06-2022
Rapport van de Universiteit voor Humanistiek dat de dilemma's rond hospicezorg tijdens de coronapandemie beschrijft. Er werden elf hospicemedewerkers en nabestaanden geïnterviewd voor het onderzoek.
Gesignaleerd in de media #21
Nieuws20-01-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de lockdown in het hospice, een opiniestuk 'Sterven is niet te managen, aanvaard het', een proefschrift waaruit wordt geconcludeerd: dementie is een terminale ziekte, en Over Mijn Lijk seizoen negen is gestart.
Vernieuwd PREZO hospicezorg gaat uit van waarden en dillema's
Nieuws13-10-2021
Op 29 september is het vernieuwde keurmerk PREZO Hospicezorg gelanceerd. Het Kwaliteitskader palliatieve zorg is hierin nu volledig geborgd en sluit daarmee nog beter aan op de belevingswereld van zorgverleners, patiënten en naasten.
Vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg na de zomer
Nieuws07-06-2021
Er wordt gewerkt aan een vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg waarbij wordt uitgegaan van waarden die in de terminale palliatieve zorg belangrijk gevonden worden. Het ligt in de bedoeling om na de zomer met het nieuwe keurmerk te kunnen starten.
PZNL: 'Bij stervensbeslissingen geeft stem van patiënt richting'
Nieuws22-06-2020
Tien aanbevelingen voor minder lijden in de periode voor het sterven, geformuleerd door zorgverleners en elf hoogleraren op basis van de ervaringen in de afgelopen coronamaanden.
Snelle verbinding werkt: PZNL Expertgroep wordt voortgezet
Nieuws17-06-2020
PZNL heeft een landelijke expertgroep ‘palliatieve zorg in tijden van corona’ opgericht, die bestaat uit de hoogleraren palliatieve zorg, de medisch adviseurs van PZNL, artsen en verpleegkundigen uit het hele land.
Landelijk overzicht vrije bedden hospices
Nieuws08-04-2020
Er is veel behoefte aan inzicht in het aantal beschikbare bedden in de hospicezorg. Daarom biedt PZNL in deze coronacrisis een landelijke weergave van beschikbare hospicebedden voor mensen mét en zonder corona.
Corona en palliatieve zorg (update 1)
Nieuws27-03-2020
Op Palliaweb worden zeer regelmatig nieuwe documenten over corona en de palliatieve zorg geplaatst en reeds aanwezige documenten geüpdatet. Via nieuwsberichten houden wij je hiervan op de hoogte.
Raadpleeg de consultatieteams
Nieuws21-03-2020
Behoefte aan consultatie? Hier vind je de telefoonnummers van de consultatieteams in jouw regio.
Leerwerkplek Zingeving in de palliatieve zorg online
Nieuws20-03-2020
Door corona vervallen momenteel bijeenkomsten en trainingen; zo ook trainingen op het gebied van zingeving. Goede alternatieven zijn dan online leeromgevingen. Consortium Ligare heeft een online leerwerkplek omtrent zingeving ontwikkeld.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.