Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #47
Nieuws06-02-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer over de regeling levensbeëindiging van kinderen en de documentaire ‘De nachtwaker’.
Handreiking complementaire zorg voor kinderen herzien
Nieuws12-10-2023
In juni is de handreiking complementaire zorg voor volwassenen gepubliceerd. Nu is ook de handreiking complementaire zorg voor kinderen herzien.
Gesignaleerd in de media #40
Nieuws26-09-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: de euthanasiewet, de plannen van het kabinet voor zorg en gezondheid, hospice-zorg en palliatieve zorg voor kinderen.
Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het overlijden van GTST actrice Chrisje Comvalius en de oneerlijke strijd van kankerpatiënten.
Position paper vraagt aandacht voor kinderen van ernstig zieke ouders
Nieuws21-02-2023
In het position paper 'Ik doe er toch ook gewoon toe!' staat omschreven op welke wijze zorgprofessionals kinderen die aandacht kunnen geven.
Nieuwe richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen
Nieuws28-11-2022
De herziene richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen is gepubliceerd. De inhoud is gebaseerd op de nieuwste kennis uit de praktijk en nieuwe wetenschappelijke inzichten.
Gesignaleerd in de media #29
Nieuws26-07-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: samen beslissen, 20 jaar zorgpad stervensfase, euthanasieregeling voor kinderen, kanker bij jongvolwassenen.
Gesignaleerd in de media #28
Nieuws23-06-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: vaker palliatieve zorg nodig bij psychiatrische patiënten, de palliatieve moslimpatiënt, praten over de dood.
Gesignaleerd in de media #24
Nieuws03-03-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: onderzoek naar spiritualiteit in het kinderziekenhuis, palliatieve zorg voor lijdende kinderen, blog van een wijkverpleegkundige, lijkschouw door andere artsen en de zorg voor dementerende migrant.
Gesignaleerd in de media #23
Nieuws17-02-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: kinderpalliatieve zorg verdient meer aandacht, twee documentaires over euthanasie, een blog van een 'oncoloog in spe' en nieuw op Palliaweb.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.