Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #40
Nieuws26-09-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: de euthanasiewet, de plannen van het kabinet voor zorg en gezondheid, hospice-zorg en palliatieve zorg voor kinderen.
Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het overlijden van GTST actrice Chrisje Comvalius en de oneerlijke strijd van kankerpatiënten.
Position paper vraagt aandacht voor kinderen van ernstig zieke ouders
Nieuws21-02-2023
In het position paper 'Ik doe er toch ook gewoon toe!' staat omschreven op welke wijze zorgprofessionals kinderen die aandacht kunnen geven.
Nieuwe richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen
Nieuws28-11-2022
De herziene richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen is gepubliceerd. De inhoud is gebaseerd op de nieuwste kennis uit de praktijk en nieuwe wetenschappelijke inzichten.
Gesignaleerd in de media #29
Nieuws26-07-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: samen beslissen, 20 jaar zorgpad stervensfase, euthanasieregeling voor kinderen, kanker bij jongvolwassenen.
Gesignaleerd in de media #28
Nieuws23-06-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: vaker palliatieve zorg nodig bij psychiatrische patiënten, de palliatieve moslimpatiënt, praten over de dood.
Gesignaleerd in de media #24
Nieuws03-03-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: onderzoek naar spiritualiteit in het kinderziekenhuis, palliatieve zorg voor lijdende kinderen, blog van een wijkverpleegkundige, lijkschouw door andere artsen en de zorg voor dementerende migrant.
Gesignaleerd in de media #23
Nieuws17-02-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: kinderpalliatieve zorg verdient meer aandacht, twee documentaires over euthanasie, een blog van een 'oncoloog in spe' en nieuw op Palliaweb.
Gesignaleerd in de media #8
Nieuws07-07-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, vrijwillige palliatieve zorg bij islamitische Amsterdammers en palliatieve zorg voor slokdarm- en maagkankerpatiënten.
Handreiking financiering palliatieve zorg 2021 uitgebreid met kinderpalliatieve zorg
Nieuws17-12-2020
De financiering van palliatieve zorg voor kinderen verschilt in veel opzichten van de palliatieve zorg voor volwassenen. Deze verschillen zijn opgenomen in de recent gepubliceerde tweede versie van de Handreiking financiering palliatieve zorg 2021.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.