Nieuws

Filteren
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Ziekte en symptomen
Organisatie van zorg
Instrumenten
Activiteiten palliatieve netwerkzorg IKNL en Fibula samen verder in het nieuwe Fibula
Nieuwslaatst aangepast op01-07-2020
Per 1 juli is de samenvoeging van netwerkzorgactiviteiten palliatieve zorg van IKNL en Fibula in het nieuwe Fibula een feit. Fibula richt zich dan, als lid van de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), specifiek op de organisatie van netwerkzorg in de palliatieve zorg.
Uitkomsten Palliantie projecten op Palliaweb
Nieuwslaatst aangepast op22-04-2020
ZonMw en PZNL werken samen aan het, voor een breed publiek, toegankelijk maken van de resultaten uit het Programma 'Palliantie. Meer dan zorg'.
Landelijk overzicht vrije bedden hospices
Nieuwslaatst aangepast op08-04-2020
Er is veel behoefte aan inzicht in het aantal beschikbare bedden in de hospicezorg. Daarom biedt PZNL in deze coronacrisis een landelijke weergave van beschikbare hospicebedden voor mensen mét en zonder corona.
Zelfevaluatie maakt kwaliteit palliatieve zorg Hospice Zenit inzichtelijk
Nieuwslaatst aangepast op16-03-2020
Hospice Zenit in Venray ging in het najaar van 2019 aan de slag met de Zelfevaluatie. Over de ervaringen vertelt coördinator Cis van Deurssen in dit interview.
Bouw je mee aan Palliaweb?
Nieuwslaatst aangepast op09-01-2020
Na de lancering eind oktober hebben we veel positieve reacties ontvangen op Palliaweb. We ontvangen dagelijks mails met suggesties en vragen uit het veld. Daar zijn we blij mee en we roepen dan ook iedereen op die voor de bezoekers relevante informatie heeft op om die te delen.
Inzicht in huidige netwerkgovernance
Nieuwslaatst aangepast op17-12-2019
Fibula en PZNL hebben als opdrachtgever de werkgroep ‘Uitwerking netwerkgovernance’ de taak gegeven om: de huidige individuele netwerkgovernance inzichtelijk en beschikbaar te maken voor NPZ zelf en voor de landelijke organisaties. Om op basis van dit inzicht een advies te formuleren over de gewenste begeleiding aan de NPZ door de landelijke organisaties (Fibula en PZNL).
Palliatieve zorg provincie Groningen naar hoger niveau door convenant
Nieuwslaatst aangepast op18-11-2019
Op 7 november 2019 ondertekenden 50 samenwerkende instellingen in de gezondheidszorg in de provincie Groningen een convenant waarmee ze zich verbinden aan een nieuwe manier van samenwerken.
Succesvol initiatief regio Leiden vraagt om landelijke implementatie
Nieuwslaatst aangepast op28-11-2018
De regio Leiden heeft, door zich anders te organiseren, een oplossing voor het landelijk bestaand probleem waarbij patiënten vanuit een hospice terug naar huis of verpleeghuis geplaatst kunnen worden door het verbeteren of stabiliseren van hun situatie.
Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.