Stimuleringsregeling bijeenkomsten palliatieve zorg weer beschikbaar
Nieuws2 juli 2024
Nieuws

Stimuleringsregeling bijeenkomsten palliatieve zorg weer beschikbaar

Nieuws 2 juli 2024

De succesvolle stimuleringsregeling bijeenkomsten palliatieve zorg, krijgt een tweede ronde. Vanaf 2 juli 2024 kan er weer een beroep op worden gedaan. 

‘Zij praten niet over het einde van het leven. Dat is echt een taboe’ 

Eén van de deelnemers uit de vorige ronde van de subsidieregeling is Ruthmila Cicilia. In een interview geeft ze aan dat de regeling haar heeft geholpen bij het organiseren van bijeenkomsten voor Caribische ouderen in Rotterdam. ‘Er is heel veel onwetendheid en onbekendheid over palliatieve zorg bij mensen van Caribische afkomst’, vertelt Ruthmila. ‘Zij praten niet over het einde van het leven. Dat is echt een taboe.’ Door een subtiele aanpak en een goede aankleding met een gezellige sfeer en een tafel vol hapjes wist ze dit  belangrijke onderwerp toch bespreekbaar te maken. Lees het volledige interview met Ruthmila

€ 500 per bijeenkomst beschikbaar 

Binnen de stimuleringsregeling kan er een bedrag aangevraagd worden van maximaal € 500 per bijeenkomst. Dit budget kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld zaalhuur, portokosten voor het versturen van een uitnodiging, vergoedingen voor spreker(s) of, zoals in het voorbeeld van Ruthmila, hapjes en drankjes.  

Waar moeten de bijeenkomsten over gaan? 

De bijeenkomsten zijn erop gericht  de bezoekers uit te leggen wat palliatieve zorg inhoudt en wat palliatieve zorg voor iemand kan betekenen. Daarnaast is het de bedoeling dat het bijdraagt aan situaties waarin burgers vanzelfsprekend (en vroegtijdig) met hun naasten in gesprek gaan over hun waarden, wensen en behoeften op het gebied van palliatieve zorg. En deze ook vastleggen. Vanuit NPPZII bevelen wij van harte aan om de presentatie van In gesprek met de burger te gebruiken, een concept voor een bijeenkomst dat al tientallen keren uitgevoerd is, en tevens wetenschappelijk onderzocht is. 

Hoe vraag ik de stimuleringsregeling aan? 

Je kunt een beroep doen op de stimuleringsregeling via de pagina van Maatschappelijke Bewustwording. Op die pagina zijn ook de voorwaarden terug te vinden waaraan de aanvraag en de bijeenkomst moet voldoen. 

Laatst geactualiseerd: 3 juli 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.