Lancering herziene versie van de Zelfevaluatie voor zorgorganisaties
Nieuws26 februari 2024
Nieuws

Lancering herziene versie van de Zelfevaluatie voor zorgorganisaties

Nieuws 26 februari 2024

Streef jij naar de beste kwaliteit van zorg voor patiënten in de laatste levensfase en voor hun naasten? Wil je weten waar jouw zorgorganisatie staat in het toepassen van palliatieve zorg? En wil jij de kwaliteit van (palliatieve) zorg verbeteren door te reflecteren, leren en verbeteringen door te voeren? Dan is de Zelfevaluatie Palliatieve Zorg voor zorgorganisaties hét instrument om hiermee aan de slag te gaan.  De herziene versie Zelfevaluatie Palliatieve Zorg voor zorgorganisaties is vanaf vandaag beschikbaar.

Thuiszorg Jasmijn: "Een leuke, inspirerende en bruikbare manier om stil te staan bij ons handelen en om te kijken waar verbetering mogelijk was. Ook is gebleken dat de Zelfevaluatie een waardevol onderdeel was in onze aanloop naar de audit voor het Kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg.”   

Deze herziene versie:

  • sluit nog beter aan op de praktijk; 
  • beschikt over een vernieuwde Gids waar de handleiding en Zelfevaluatie onderdeel van uitmaken; 
  • is aangepast met meer keuzevragen waardoor het makkelijker in te vullen is; 
  • levert informatie over de voortgang van de implementatie van het   Kwaliteitskader binnen zorgorganisaties. 

Zelfevaluatie Palliatieve Zorg

Het uitvoeren van een Zelfevaluatie kan jouw organisatie ondersteunen om de kwaliteit van palliatieve zorg inzichtelijk te maken en te verbeteren. De Zelfevaluatie bestaat uit het beantwoorden van vragen over onderdelen van het Kwaliteitskader palliatieve zorg en het uitvoeren van een dossieronderzoek naar recente niet-onverwacht overleden patiënten.

De Zelfevaluatie voor zorgorganisaties zou maximaal drie maanden in beslag moeten nemen. Uit de evaluatie van deelnemende organisaties blijkt dat er gemiddeld tussen de 20 en 50 uur aan wordt besteed. De Zelfevaluatie bestaat uit vier fases:  

Wil je meer informatie? Ga dan naar Zelfevaluatie voor zorgorganisatie.

Online inspiratiebijeenkomsten

Wil je graag laagdrempelig meer informatie ontvangen over de Zelfevaluatie en ervaringen en successen uitwisselen met andere organisaties die de Zelfevaluatie al hebben uitgevoerd? Neem dan deel aan één van de online inspiratiebijeenkomsten die we organiseren voor geïnteresseerde en deelnemende zorgorganisaties en coördinatoren van netwerken palliatieve zorg.

Data inspiratiebijeenkomsten

  • Donderdag 21 maart, 16:30 – 17:30 uur 
  • Dinsdag 2 april, 12:30 – 13:30 uur 
  • Maandag 22 april, 08:30 – 09:30 uur 
  • Donderdag 30 mei, 16:30 – 17:30 uur 

Aanmelden

Meld je uiterlijk een week van tevoren aan bij team Zelfevaluatie met je naam, functie, e-mailadres en zorgorganisatie en de datum van je keuze. We sturen je tijdig een Teams-link.

Meer informatie en starten

Ook zin om aan de slag te gaan met de Zelfevaluatie? Neem dan contact op met de Netwerkcoördinator van jouw Netwerk Palliatieve Zorg. Via de netwerkcoördinator kun je ook in contact komen met organisaties die eerder een Zelfevaluatie hebben uitgevoerd om over hun ervaringen uit te wisselen. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 26 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.