Knelpuntenenquête zorg in de stervensfase
Nieuws31 mei 2022
Nieuws

Knelpuntenenquête zorg in de stervensfase

Nieuws 31 mei 2022

Bij de zorg rond het sterven komen alle aspecten van palliatieve zorg samen: het verlichten van symptomen, de aandacht voor psychosociale en spirituele problematiek en een goede organisatie van zorg. De huidige richtlijn Zorg in de Stervensfase dateert uit 2009 en is toe aan herziening. Het herzien van de richtlijn gebeurt evidence-based, daarom roept de werkgroep zorgverleners op om aan te geven welke knelpunten zij ervaren rondom de zorg voor patiënten in de stervensfase. Zorgverleners kunnen hun knelpunten delen via de knelpuntenenquête Zorg in de Stervensfase.

De richtlijnwerkgroep heeft al enkele knelpunten geïnventariseerd. Met deze enquête wordt gevraagd deze knelpunten te prioriteren. Daarnaast kunnen andere knelpunten in de zorg aan mensen in de stervensfase aangegeven worden. De belangrijkste knelpunten worden in de richtlijn uitgewerkt.  De knelpuntenenquête is in te vullen tot uiterlijk 13 juni 2022. Het invullen duurt maximaal 10 minuten. Het is mogelijk om de resultaten van de enquête in een factsheet te ontvangen. Indien je deze wenst te ontvangen kun je dit aan het einde van de enquête aangeven.

Over de werkgroep

De richtlijn wordt herzien door de werkgroep Richtlijn Zorg in de Stervensfase, onder voorzitterschap van Prof. Dr. Lia van Zuylen, Internist-Oncoloog. In de werkgroep hebben onder andere vertegenwoordigers van artsen en verpleegkundigen, en zitting. De procesbegeleiding wordt verzorgd door IKNL

 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 31 mei 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.