Knelpuntenquête voor herziening richtlijn 'Slaapproblemen in de terminale fase'
Nieuws1 februari 2022
Nieuws

Knelpuntenquête voor herziening richtlijn 'Slaapproblemen in de terminale fase'

Nieuws 1 februari 2022

De richtlijn Slaapproblemen in de palliatieve fase wordt herzien, waarbij vooral op de terminale fase wordt gefocust. 

Slaapproblemen komen regelmatig voor in de palliatieve fase. In hospices heeft ongeveer 70 procent van de patiënten slaapproblemen. In de palliatieve fase bij kanker is dat ongeveer 30 tot 43 procent. Ook mensen met hartfalen en COPD kampen regelmatig met slaapproblemen. 

Vul de knelpuntenenquête in 

Zorgverleners kunnen helpen de richtlijn zoveel mogelijk op de praktijk aan te laten sluiten door de belangrijkste knelpunten die zij zien bij slaapproblemen in de terminale fase door te geven. Dit kan door deze knelpuntenenquête in te vullen tot en met 23 februari a.s.. Invullen duurt zo'n vijftien minuten.

De enquête is door IKNL - procesbegeleider bij alle richtlijnen palliatieve zorg - gestuurd naar de relevante wetenschappelijke en beroepsverenigingen en gedeeld op LinkedIn en Twitter.

Door het invullen van de enquête draag je als zorgverlener bij aan een richtlijn die nog betere zorg mogelijk maakt voor mensen in de terminale fase met slaapproblemen. De belangrijkste knelpunten worden in de richtlijnen uitgewerkt.

Help met delen

Wil je meehelpen met het onder de aandacht brengen van de enquête? Deel en like dan vooral het IKNL-bericht op LinkedIn en Twitter.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 1 februari 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.