Gesignaleerd in de media #27
Nieuws19 mei 2022
Nieuws

Gesignaleerd in de media #27

Nieuws 19 mei 2022

Nivel-onderzoeker Hille Voss wint CaRe Award 2022 voor beste proefschrift

Uit het proefschrift van Hille Voss blijkt dat proactieve zorgplanning (ook wel: advance care planning) belangrijk is bij het afstemmen van de zorg op de wensen en behoeften in de laatste levensfase van mensen met een verstandelijke beperking. De CaRe Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de promovendus wiens proefschrift het meest getuigt van wetenschappelijke kwaliteit en maatschappelijke relevantie. Lees er meer over op de website van het Nivel.

Arts bespreekt invloed van kanker op seks niet makkelijk

Veel artsen vragen niet naar het effect van behandeling van kanker op de seksuele gezondheid van de patiënt. Terwijl voor ruim 41 procent van de patiënten (met één van de tien meest voorkomende kankers) seksuele disfunctie een jaar na de diagnose een belangrijk aandachtspunt is. Dat concludeert uroloog in opleiding Esmée Krouwel in haar proefschrift. Lees meer over haar onderzoek en tips om het gesprek wel aan te gaan in Medisch Contact.

Euthanasie met wilsverklaring bij dementie: slechts een op vijf huisartsen vindt het kunnen

Een grote groep huisartsen vindt dat er geen euthanasie kan worden gegeven aan een patiënt met dementie op basis van een eerder opgestelde schriftelijke wilsverklaring. Voor veel dokters is het cruciaal dat de patiënt nog zelf om de euthanasie kan vragen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 400 huisartsen. Lees verder in het artikel van Trouw (de eerste zeven artikelen van Trouw zijn gratis te lezen).

Nieuw op Palliaweb en Overpalliatievezorg

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 19 mei 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.