Gesignaleerd in de media #20
Nieuws6 januari 2022
Nieuws

Gesignaleerd in de media #20

Nieuws 6 januari 2022

Euthanasie: het lukt niet iedere huisarts gehoor te geven aan verzoeken

Negen keer, zo vaak heeft huisarts Wendy Wolfe patiënten begeleid bij hun euthanasie. En toen ging het niet meer. Vanwege de schaamte hield ze haar gevoelens lange tijd voor zich. Dat ze er nu wel over vertelt, noemt ze haar coming-out (bron: DeEerstelijns).

Geringe toepassing van samen beslissen bij patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden in de palliatieve zorg

Zorgverleners passen de methodiek van samen beslissen nog weinig toe bij patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden die palliatieve zorg ontvangen, blijkt uit onderzoek van het Nivel.

Mijn werk hangt van bijzondere mensen aan elkaar

‘Je kan echt iets betekenen in die laatste levensfase. Het leuke is: het heeft veel overlap met verloskunde. Dat vond ik wel een verrassing. Het is een intensieve manier van zorgen.’
Een interview met Marianne Hageman, coördinator VPTZ bij Markant.

Janneke & het hospice: ‘Kijk altijd achterom als je afscheid neemt’, zegt meneer D.

Janneke Siebelink kookt één dag in de week als vrijwilliger in een hospice. Voor Libelle schrijft ze over de bewoners van het hospice, die veelal in hun laatste levensfase verkeren. En leert ze: in de nabijheid van de dood, is het leven groots.


Nieuw op Palliaweb (ondermeer)

Hulpmiddelen palliatieve zorg

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 6 januari 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.