Eerste subsidieronde voor projecten proactieve zorgplanning start 6 februari
Nieuws23 november 2022
Nieuws

Eerste subsidieronde voor projecten proactieve zorgplanning start 6 februari

Nieuws 23 november 2022

Op 6 februari start de eerste ronde voor de aanvraag van een subsidie voor kansrijke projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg van ZonMw. Zorginstellingen, netwerken palliatieve zorg of huisartsengroepen kunnen maximaal € 35.000 subsidie aanvragen voor de implementatie van twee interventies op gebied van proactieve zorgplanning: de interventie Proactieve zorgplanning bij mensen met een verstandelijke beperking en de interventie Signaleren en verkennen wat de patiënt bezighoudt, als basis voor proactieve zorgplanning.

Organisaties kunnen vanaf 6 februari 2023, 14.00 uur subsidievragen indienen op de website van ZonMw. Dat kan tot uiterlijk 20 februari 2023, 14.00 uur. Bij deze subsidieronde is sprake van het principe ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Als het aantal subsidieaanvragen dat in aanmerking komt voor de stimuleringssubsidie het beschikbare budget overstijgt, kan ZonMw ervoor kiezen de indienperiode eerder te sluiten.

Leerwerkplatform

Organisaties waarvan ZonMw de subsidieaanvraag honoreert, krijgen ondersteuning bij de implementatie van PZNL (Palliatieve Zorg Nederland). Per interventie richt PZNL een Leerwerkplatform op. Via dit platform kunnen organisaties onderling contact hebben en ervaringen met de implementatie uitwisselen. Zo kunnen ze van elkaar leren, wat de effectiviteit van de gewenste implementatie, en de daarmee behaalde resultaten voor de alledaagse zorgpraktijk, zal vergroten.

Webinar

Meer informatie over deze subsidieronde geeft ZonMw in een webinar  dat op 8 december van 16.00 - 17.00 uur wordt gehouden. Door het interactieve karakter van het webinar is het mogelijk vragen te stellen over de inhoud en de procedure van de aanvraag.

Meer interventies

De subsidieronde die vanaf 6 februari start, heeft betrekking op twee interventies. Er zullen in 2023 nog meerdere nieuwe subsidierondes komen, die gekoppeld zijn aan andere kansrijke projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg.

Nationaal Programma Palliatieve Zorg

De subsidierondes maken onderdeel uit van een samenwerking tussen het ZonMw-programma Palliantie en het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II, waarvan PZNL regiehouder is. Beide programma’s zijn gericht op het verbeteren van de palliatieve zorg. Om verbeteringen mogelijk te maken is het nodig dat reeds ontwikkelde interventies en hulpmiddelen op dat gebied hun weg naar de praktijk vinden. Daarom investeren ZonMw en PZNL in deze implementatietrajecten.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 23 november 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.