Aandacht voor zingeving in de thuissituatie
Nieuws10 mei 2022
Nieuws

Aandacht voor zingeving in de thuissituatie

Nieuws 10 mei 2022

Levensvragen komen vaak op als het leven niet meer zo vanzelfsprekend is. Aandacht voor zingeving en levensvragen vormt daardoor een belangrijk deel van de palliatieve zorg. Vanuit het onderzoeksproject PLOEG is gewerkt aan een betere samenwerking tussen zorgverleners en geestelijk verzorgers rondom aandacht voor zingeving: wat kunnen de zorgverleners zelf, en wanneer verwijzen zij door naar een geestelijk verzorger?

Instrumenten zorg zingeving

In de PLOEG projecten zijn instrumenten ontwikkeld om zorg voor zingeving in de thuissituatie beter te organiseren. Wil jij als geestelijk verzorger of zorgverlener je eigen vaardigheden op dit gebied vergroten? Ga dan naar de PLOEG-projectpagina op Palliaweb, waar je onder andere deze instrumenten vindt:

Later deze maand wordt de pagina verder aangevuld met een zakkaartje Zingeving, SBARR en zingeving, een handreiking voor zorgverleners en andere hulpmiddelen.

Conferentie zingeving

Op 30 september 2022 is de conferentie Zorg voor zingeving met workshops over de instrumenten vanuit PLOEG. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt. 

Voor vragen, neem contact op met:
Annelieke Damen Universiteit voor Humanistiek
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.