Oproep: onderzoeksvoorstellen evidence based symptoombestrijding
Nieuws4 maart 2021
Nieuws

Oproep: onderzoeksvoorstellen evidence based symptoombestrijding

Nieuws 4 maart 2021

KWF heeft in haar hernieuwde ambitie meer aandacht voor het verbeteren van de palliatieve zorg. Onderzoeksvoorstellen die hieraan bijdragen zijn welkom. Indienen kan tot 12 mei.

KWF moedigt aanvragen binnen verschillende aandachtsgebieden, waaronder ‘Evidence based symptoombestrijding in de palliatieve zorg’, extra aan. In het onderzoeksvoorstel onderbouw je welk gat in kennis jouw voorstel oplost, wat dit betekent voor de patiĆ«nt, op welke termijn en hoe die kennis wordt toegepast in de praktijk. Lees meer op de website van KWF.

Waarom dit onderwerp?

De bewijsvoering binnen bestrijding van (een combinatie van) symptomen veroorzaakt door de ziekte of behandeling van uitgezaaide kanker, is in een aantal behandelrichtlijnen op dit moment nog onvoldoende. Daarom is verdere ontwikkeling van 'Evidence based symptoombestrijding in de palliatieve zorg' met wetenschappelijk onderzoek de komende jaren zo belangrijk.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kun je terecht op de website van KWF of neem contact op met Eveline Noteboom via het contactblok op deze pagina.

Contactpersoon Eveline Noteboom KWF Kankerbestrijding
Laatst geactualiseerd: 4 maart 2021
Het nieuwe onderwijsplatform
Het onderwijsplatform biedt opleiders en docenten concrete handvatten om palliatieve zorg nog beter in hun onderwijs te verankeren. (Aankomend) zorgverleners vinden er het compleetste overzicht van bij- en nascholingen over palliatieve zorg.