Oproep: onderzoeksvoorstellen evidence based symptoombestrijding
Nieuws4 maart 2021
Nieuws

Oproep: onderzoeksvoorstellen evidence based symptoombestrijding

Nieuws 4 maart 2021

KWF heeft in haar hernieuwde ambitie meer aandacht voor het verbeteren van de palliatieve zorg. Onderzoeksvoorstellen die hieraan bijdragen zijn welkom. Indienen kan tot 12 mei.

KWF moedigt aanvragen binnen verschillende aandachtsgebieden, waaronder ‘Evidence based symptoombestrijding in de palliatieve zorg’, extra aan. In het onderzoeksvoorstel onderbouw je welk gat in kennis jouw voorstel oplost, wat dit betekent voor de pati├źnt, op welke termijn en hoe die kennis wordt toegepast in de praktijk. Lees meer op de website van KWF.

Waarom dit onderwerp?

De bewijsvoering binnen bestrijding van (een combinatie van) symptomen veroorzaakt door de ziekte of behandeling van uitgezaaide kanker, is in een aantal behandelrichtlijnen op dit moment nog onvoldoende. Daarom is verdere ontwikkeling van 'Evidence based symptoombestrijding in de palliatieve zorg' met wetenschappelijk onderzoek de komende jaren zo belangrijk.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kun je terecht op de website van KWF of neem contact op met Eveline Noteboom via het contactblok op deze pagina.

Voor vragen, neem contact op met:
Eveline Noteboom KWF Kankerbestrijding
Laatst geactualiseerd: 4 maart 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.