MantelzorgBalans: tool voor mantelzorgers van ongeneeslijk zieke naaste
Nieuws28 juli 2021
Nieuws

MantelzorgBalans: tool voor mantelzorgers van ongeneeslijk zieke naaste

Nieuws 28 juli 2021

Het zorgen voor een ongeneeslijk zieke naaste is een mooie, maar ook zware taak. Om mantelzorgers te helpen balans in het leven te krijgen of te houden, is de tool Mantelzorgbalans ontwikkeld. Mantelzorgbalans bestaat uit oefeningen, informatie en biedt mantelzorgers de mogelijkheid om herinneringen op te slaan.

Toolkit voor zorgverleners

Voor zorgverleners is er een toolkit ontwikkeld waarmee zij MantelzorgBalans aan kunnen bieden aan mantelzorgers. De toolkit bestaat onder meer uit een voorbeeldmail, een flyer, een draaiboek voor het organiseren van bijeenkomsten en uitleg over het gebruik van MantelzorgBalans.

Meer informatie

MantelzorgBalans is gratis te gebruiken via de website van MantelzorgNL. Gebruikers kunnen meedoen aan een gebruikersonderzoek, dat wordt gehouden door het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Over het project

Het project MantelzorgBalans is een samenwerking tussen verschillende partijen: het Universitair Medisch Centrum Groningen, MantelzorgNL, Zorgbelang Groningen, Ligare, Vilans, Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen. Dit project is mogelijk gemaakt door ZonMw. Het project is onderdeel van het programma Palliantie. Meer dan zorg.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 28 juli 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.