Knelpuntenquête richtlijn 'Palliatieve zorg voor mensen met dementie'
Nieuws7 september 2021
Nieuws

Knelpuntenquête richtlijn 'Palliatieve zorg voor mensen met dementie'

Nieuws 7 september 2021

In Nederland leven naar schatting 300.000 mensen met dementie. Bij dementie veranderen tijdens het ziekteproces de zorgdoelen van zeer actief handelen naar behoud van functioneren naar een palliatieve benadering gericht op kwaliteit van leven. De herziening van de richtlijn Palliatieve zorg voor mensen met Dementie is een goed moment om alle recente ontwikkelingen en kennis op dit gebied te bundelen. Daarom nodigen we zorgprofessionals uit hun ervaringen te delen.

Ontwikkeling van richtlijnmodules

Om ontwikkeling van de richtlijnmodules zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk vragen we zorgverleners welke knelpunten zij ervaren rondom de palliatieve zorg voor mensen met dementie. De belangrijkste knelpunten verwerken we in de richtlijnmodules.

Knelpuntenenquête 

Om de knelpunten te verzamelen vraagt de richtlijnwerkgroep de zorgprofessionals die werken met mensen met dementie deze knelpuntenenquête in te vullen. Op basis van literatuur zijn al enkele knelpunten geïnventariseerd. Deze vragen we in de enquête te wegen. Daarnaast kunnen er andere knelpunten rondom palliatieve zorg voor mensen met dementie aangegeven worden. ​​​​​​​

De knelpuntenenquête kan ingevuld worden tot uiterlijk 10 oktober 2021 via de link in dit bericht. Het invullen duurt maximaal 10 minuten. Het is mogelijk om de resultaten van de enquête in een factsheet te ontvangen door een e-mailadres achter te laten in de enquête. 

Met de antwoorden kan een richtlijn worden gemaakt die nog betere zorg mogelijk maakt voor mensen met dementie in de palliatieve fase.

Voor vragen, neem contact op met:
Fleur Godrie IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 7 september 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.