Kamerbrief VWS: erkenning van het belang van goede palliatieve zorg
Nieuws28 juni 2021
Nieuws

Kamerbrief VWS: erkenning van het belang van goede palliatieve zorg

Nieuws 28 juni 2021

Op 21 juni heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in deze kamerbrief de vragen beantwoord die gesteld zijn door een aantal leden van de vaste commissie voor VWS in de Tweede kamer naar aanleiding van de ‘wijziging van de subsidieregelingen palliatieve zorg en geestelijke verzorging’. 

Uit de beantwoording van de gestelde vragen blijkt volgens PZNL de erkenning van het belang van goede palliatieve zorg door VWS. De essenties van de antwoorden heeft PZNL hier ter informatie weergegeven. De minister geeft aan over een aantal onderwerpen in gesprek te zijn met de veldorganisaties. PZNL zal met betrokken organisaties deze gesprekken voorbereiden, zodat de deskundigen uit de zorg- en ondersteuningspraktijk zelf kunnen meedenken over de gewenste en best aansluitende doorontwikkeling van de palliatieve zorg.

PZNL kijkt uit naar de aangekondigde gesprekken en de mogelijkheid om de minister en Tweede Kamer nader te informeren over de ontwikkelingen van verdiepende samenwerking in het voorgenomen NPPZ II. 'We bevinden ons in een kansrijke periode en doen er goed aan elkaar te versterken in de communicatie met de directoraten langdurige en acute zorg. De leden van de coöperatie voelen deze verantwoordelijkheid breed en zullen ook vanuit die verantwoordelijkheid richting de toekomst acteren,' aldus Saskia Teunissen, bestuurder PZNL.  

Downloads


Bron: PZNL

Voor vragen, neem contact op met:
Akke Albada (persvoorlichting) tel: 06 18 41 86 67
Laatst geactualiseerd: 28 juni 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.