Hulpmiddelen voor markering en proactieve zorgplanning op Palliaweb
Nieuws7 oktober 2021
Nieuws

Hulpmiddelen voor markering en proactieve zorgplanning op Palliaweb

Nieuws 7 oktober 2021

Markering en proactieve zorgplanning (advance care planning). Het belang van beide thema’s wordt steeds duidelijker, maar hoe pas je het als zorgprofessional toe in het dagelijkse werk?
Voor zorgprofessionals die met deze thema’s aan de slag willen gaan kan het even zoeken zijn. Hoe begin je? Hoe pak je het aan? Wat heb je nodig?

Er is al heel wat ervaring opgedaan met markering en proactieve zorgplanning via pilots en projecten (waaronder het ZonMw-programma Palliantie) waar diverse hulpmiddelen uit zijn voortgekomen. Hulpmiddelen die het markeren van kwetsbare patiënten en het daadwerkelijk implementeren van proactieve zorgplanning kunnen vergemakkelijken.

Met ondersteuning van ZonMw en samen met mede-initiatiefnemer LOCo (Landelijk Overleg Consortia) heeft PZNL diverse hulpmiddelen op deze twee thema’s verzameld voor zorgprofessionals. Deze zijn vanaf vandaag te vinden op Palliaweb; inclusief de hulpmiddelen die uit Palliantie op dit gebied zijn voortgekomen. Er zijn algemene hulpmiddelen en meer specifieke hulpmiddelen voor mensen met dementie, chronisch hartfalen, een verstandelijke beperking, mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast is er ook algemene en specifieke patiëntinformatie te vinden.
 

Bekijk de themapagina's

Voor vragen, neem contact op met:
Famke van Heeckeren (L&P) PZNL
Laatst geactualiseerd: 7 oktober 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.