Wijs patiënten en naasten op vernieuwd patiëntenplatform met gratis flyer
Nieuws19 november 2021
Nieuws

Wijs patiënten en naasten op vernieuwd patiëntenplatform met gratis flyer

Nieuws 19 november 2021

Patiënten en naasten kunnen sinds 9 oktober 2021 terecht op de vernieuwde website overpalliatievezorg.nl. Op de website staat actuele en betrouwbare informatie over palliatieve zorg, persoonlijke verhalen van palliatieve patiënten en naasten en een overzicht van zorg en hulp in de regio (de ‘Palliatieve ZorgZoeker’). Zorgprofessionals kunnen gratis flyers ontvangen om patiënten en naasten te informeren over deze vernieuwde website. 

Bestel gratis flyer

Vragen aan deskundigen

Nieuw op de website is dat patiënten en naasten vragen kunnen stellen aan deskundigen. De vragen die binnenkomen variëren van vragen over vergoedingen van hulpmiddelen in een hospice tot vragen over geschikte vakantiehuisjes voor mensen in de palliatieve fase. Ook merkt de redactie dat naasten zich soms afvragen of hun geliefde niet onnodig geleden heeft in de stervensfase. Dit laat zien hoe belangrijk een nazorggesprek is. 

Hulp gevraagd bij doorontwikkeling

Overpalliatievezorg hoopt dat veel zorgverleners patiënten en naasten attenderen op het bestaan van de vernieuwde website. Hiermee kunnen zo veel mogelijk mensen geïnformeerd worden over wat palliatieve zorg is en wat het voor hen kan betekenen in de laatste levensfase. Mocht je als palliatieve zorg-professional interesse hebben mee te helpen bij de verdere ontwikkeling van de website (medische feedback geven, beantwoorden van vragen etc.), kun je een e-mail sturen naar de contactpersoon van deze pagina.

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Overpalliatievezorg Overpalliatievezorg
Laatst geactualiseerd: 19 november 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.