Gesignaleerd in de media #15
Nieuws7 oktober 2021
Nieuws

Gesignaleerd in de media #15

Nieuws 7 oktober 2021

Waardig sterven

Hoe lang is het leven van kinderen of volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen nog waardig als ze lijden? Dat bespreken ouders in het artikel ‘Waardig sterven’, gepubliceerd door ZonMw.

Zorginfarct in de wijk in beeld

Het Algemeen Dagblad besteedt ruim aandacht aan de gevolgen van het zorginfarct in de wijkverpleging. Voorzitter Bianca Buurman van V&VN vertelt dat er schrijnende situaties zijn als het gaat om palliatieve zorg. ‘Mensen die thuis willen sterven, moeten vaak toch naar een hospice of ziekenhuis omdat er geen begeleiding voorhanden is.’ Lees meer op V&VN.nl.

200e aflevering ‘De Kist’

Al meer dan tien jaar gaat presentator Kefah Allush in zijn Fiat 500 op bezoek bij bekende Nederlanders. Hij gaat met hen in gesprek over leven en dood. Ter gelegenheid van het jubileum van 'De Kist' verschijnt nu een gelijknamig boek. Lees meer hierover bij Lazerus EO.

Annie

Longarts Sander de Hosson vertelt over zijn warme én belangrijke band met verpleegkundige Annie. ‘De theoretische kennis over ziektes en behandelingen krijg je beslist in de collegezaal, maar uiteindelijk word je pas echt opgeleid door verpleegkundigen.’ Lees zijn column op Nursing.nl

Nieuw op Palliaweb

Een greep uit nieuw gepubliceerde informatie op Palliaweb:

Palliatieve ZorgZoeker

In de Palliatieve ZorgZoeker zijn op dit moment onder meer hospicevoorzieningen, thuiszorgorganisaties, consultatieteams, wensstichtingen, inloophuizen, rouw en verliesbegeleiders en geestelijk verzorgers te vinden. Bekijk de Palliatieve ZorgZoeker

Praktijkteam palliatieve zorg

Een update over lopende zaak: knelpunt vergoeding Nozinan vind je op het thema Praktijkteam palliatieve zorg.

Activiteiten Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Zaterdag 9 oktober 2021 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ). Deze dag is bedoeld om meer bekendheid te geven aan palliatieve zorg en de keuzes die in deze laatste levensfase gemaakt kunnen worden. Vind een overzicht van de activiteiten op deze dag. 
 

Onderwijs en opleiden palliatieve zorg

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 7 oktober 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.