Gesignaleerd in de media #13
Nieuws9 september 2021
Nieuws

Gesignaleerd in de media #13

Nieuws 9 september 2021

‘De terminale thuiszorg zelf is op sterven na dood’

Danka Stuijver, huisarts schrijft in de Volkskrant een aangrijpende column. Eén van haar patiënten wil graag thuis sterven, maar dat lukt niet. ‘Het voelt als falen. Falen van mijzelf, maar vooral van het zorgsysteem.’ Lees haar column uit de Volkskrant.

Zinvolle dagbesteding bij dementie

Ook mensen met dementie kunnen hun dagen zinvol doorbrengen. Dat is de overtuiging van Monika Eberhart, dementiedeskundige en auteur van het  boek De Activiteitengids. Meer dan 200 zinvolle dagbestedingen voor mensen met dementie. ‘Er is altijd iets mogelijk. Iemand die een vorm van dementie krijgt, is niet ineens zijn hoofd kwijt. Binnen dat hoofd zijn er nog genoeg mogelijkheden.’ Lees haar tips op Waardigheid en Trots.

‘Ik voel de ogen van de familie prikken en denk beschaamd: wat een toneelstuk’

Rinske van de Goor, huisarts legt uit wat volgens haar het belang van schouwen is. ‘Waar ik vroeger bang was het rouwproces te verstoren door mijn bezoek, zie ik het nu als onderdeel van een ritueel.’ Lees haar column uit de Volkskrant.

Stagiaires in de zorg

Lydia Scheringa, verpleegkundige op een afdeling voor bewoners met dementie vertelt in haar blog over het belang van goed zorgen voor stagiaires. ‘Stagiaires dagen je uit om je werk anders aan te pakken, om open te staan voor dat wat zij leren tijdens de opleiding. Tegelijk is het mooi om ze te motiveren en te enthousiasmeren voor het werken in de zorg.’ Lees haar blog.

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 9 september 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.