Gesignaleerd in de media #12
Nieuws26 augustus 2021
Nieuws

Gesignaleerd in de media #12

Nieuws 26 augustus 2021

Boekbespreking ´Leven met euthanasie´

In het boek Leven met euthanasie staan ruim 40 authentieke, vaak aangrijpende verhalen (inclusief enkele interviews), waarin euthanasie vanuit het perspectief van naasten wordt belicht. Lees de boekbespreking.

Patiënten sterven vaker thuis met palliatieve zorginventies

Patiënten sterven vaker thuis en worden minder vaak onnodig opgenomen in het ziekenhuis, wanneer zij begeleid worden door transmurale palliatieve teams. Dat blijkt uit een literatuurstudie, onderdeel van het promotieonderzoek van arts-assistent ouderengeneeskunde Isabelle Flierman. Lees het artikel op nursing.nl.

Waardevolle inzichten

Agora organiseert via haar channel op 1Sociaaldomein regelmatig videosessies. Aan de hand van een gefilmd portret van patiënt Carla (met COPD) onderzochten deelnemers welke wensen en behoeften Carla heeft op de vier dimensies van de palliatieve benadering. Lees hun bevindingen.

´Ik weet niet wie volgende week aan tafel zit´

Janneke besluit als vrijwillig kok aan de slag te gaan in een hospice. Op Libelle.nl vertelt ze haar ervaringen. Lees haar eerste blog.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 26 augustus 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.