Gesignaleerd in de media #10
Nieuws29 juli 2021
Nieuws

Gesignaleerd in de media #10

Nieuws 29 juli 2021

Kees Veldboer, oprichter Stichting Ambulance Wens, overleden

Een laatste keer naar het strand, de bruiloft van een kleinkind bijwonen, nog een keer naar de Efteling of rondkijken in je geboortehuis. Stichting Ambulance Wens maakt dat soort uitstapjes mogelijk voor ongeneeslijk zieke patiĆ«nten. Deze week overleed oprichter Kees Veldboer. Lees het nieuwsbericht op nos.nl.

OM heeft harde kritiek op euthanasierichtlijn

Voor artsen, patiĆ«nten en naasten blijft onduidelijk wat precies is toegestaan als het gaat over euthanasie bij mensen die zelf hun belangen niet meer kunnen afwegen. Het Openbaar Ministerie en de euthanasiecommissies zijn in een conflict verwikkeld over de uitleg van de euthanasieregels. Meer over dit conflict lees je in dit artikel in Trouw. 

Wie zet de pacemaker uit? 

In de rubriek ‘De Kwestie’ legt Medisch Contact praktijkdilemma’s voor aan haar lezers en aan deskundigen. Dit keer de kwestie van meneer Pod. Hij is grotendeels afhankelijk van zijn pacemaker en een maand na het overlijden van zijn vrouw komt hij op het spreekuur bij de hartfalenverpleegkundige. Hij is stellig en wil dat zijn pacemaker wordt uitgezet. Zijn kinderen zijn aanwezig en hebben begreep voor zijn verzoek. Lees de casus op medischcontact.nl.

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 29 juli 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.