Vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg na de zomer
Nieuws7 juni 2021
Nieuws

Vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg na de zomer

Nieuws 7 juni 2021

Het keurmerk PREZO Hospicezorg is aan een doorontwikkeling toe. Hiermee is in 2020 gestart door Perspekt in samenwerking met de Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN). Deze zomer wordt bij twee hospices een pilot uitgevoerd. Het ligt in de bedoeling om na de zomer met het nieuwe keurmerk te kunnen starten.

Bij het nieuwe keurmerk wordt uitgegaan van waarden die in de terminale palliatieve zorg belangrijk gevonden worden. Deze waarden zijn opgehaald binnen de High Care hospices. Het zal aansluiten op het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland en wordt uiteraard getoetst op de vier domeinen in de palliatieve zorg: het fysieke, psychische, sociale en existentiële/spirituele. In het nieuwe keurmerk zijn de dubbelingen zoals die in het oude keurmerk zitten verdwenen.

Voor hospices en palliatieve units die deel uitmaken van een grotere organisatie die het PREZO Care keurmerk afneemt wordt een aparte module Hospicezorg ontwikkeld. Met deze module wordt in combinatie met PREZO Care voldaan aan het keurmerk PREZO Hospicezorg. Ook dit zal in een pilot uitgevoerd en geëvalueerd worden.

Het kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg

In 2015 is door Perspekt in opdracht van de Associatie Hospicezorg Nederland het kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg ontwikkeld. Leden van de AHzN zijn verplicht om het keurmerk PREZO Hospicezorg in hun bezit te hebben en kunnen zich hiermee beschouwen als High Care Hospice. Aspirantleden krijgen drie jaar de tijd om het keurmerk te behalen. Bij een positief resultaat bij de initiële audit ontvangt de hospice het keurmerk PREZO Hospicezorg, dat drie jaar geldig is. Na anderhalf jaar wordt opnieuw een audit gedaan, de zogenoemde eindaudit. Steeds drie jaar na de initiële audit wordt deze cyclus herhaald om het keurmerk te behouden.

Voor vragen of opmerkingen: neem contact op met Miek van den Boogaard (AHzN) via het contactblok elders op deze pagina.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Miek van den Boogaard Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN)
Laatst geactualiseerd: 7 juni 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.