Palliaweb en O2PZ slaan handen ineen: alles over onderwijs in palliatieve zorg op één platform
Nieuws9 februari 2021
Nieuws

Palliaweb en O2PZ slaan handen ineen: alles over onderwijs in palliatieve zorg op één platform

Nieuws 9 februari 2021

Alles over onderwijs in palliatieve zorg op één platform

Iedereen die in of aan palliatieve zorg werkt vindt sinds eind 2019 op Palliaweb betrouwbare en bruikbare informatie. Ook over onderwijs. Het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) werkt samen met Palliaweb aan vernieuwing van het onderwijsplatform op Palliaweb. Deze krachtenbundeling helpt docenten bij het optimaliseren van hun onderwijs en (toekomstige) zorgverleners om betere keuzes te maken in hun zoektocht naar onderwijs en bij- of nascholingen over palliatieve zorg.

Op donderdag 4 februari jongstleden tekenden Wim Polderman, directeur Instituut voor Onderwijs en Opleiden van VUmc, en Saskia Teunissen, bestuurder PZNL, de formele samenwerkingsovereenkomst in bijzijn van Marjolein Verkammen, onderwijskundige en senior adviseur PZNL, en Marijke Dericks-Issing, programmamanager O2PZ.

Marijke Dericks-Issing is blij met de samenwerking met Palliaweb: ‘Een onderwijsplatform is een van de op te leveren resultaten van ons programma; daarnaast is onze missie om versnippering op gebied van onderwijs palliatieve zorg tegen te gaan. Toen Palliaweb in beeld kwam, vielen de puzzelstukjes op hun plek. Palliaweb beheert onder meer de onderwijsmaterialen die tot stand kwamen in de programma’s van Pasemeco en Edupal en wij hebben de kennis en expertise om de meerwaarde van die onderwijsmaterialen te vergroten. Onze samenwerking is dus echt een aanwinst voor onderwijs over palliatieve zorg in Nederland.’

Voor Palliaweb, een initiatief van coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), is de samenwerking ook een logische stap. ‘Aansluitend bij het gedachtegoed van PZNL staat verbinden van mensen, organisaties en informatie centraal bij Palliaweb’, zegt Marjolein Verkammen. ‘Het zoeken en delen van opleidingen en onderwijsmaterialen wordt op een krachtige manier samengebracht en continu geactualiseerd. Daarmee vormt Palliaweb een waardevolle bron voor iedereen die onderwijs over palliatieve zorg wil invullen, geven of krijgen. Een prachtige kruisbestuiving van inhoud en platform bovendien.’

De vernieuwing van het huidige aanbod voor het onderwijs op Palliaweb bestaat uit verschillende activiteiten, ingestoken vanuit twee onderwijsdoelgroepen. Dericks-Issing vertelt: ‘Het onderwijsgedeelte op Palliaweb wordt een platform met twee etalages. Een van de etalages is bestemd voor zorgprofessionals die hun competenties op het gebied van palliatieve zorg willen vergroten. De andere voor opleiders/docenten die hun onderwijs willen vernieuwen’. Verkammen vult aan: ‘Door gebruik te maken van twee etalages sluiten we meer aan bij de informatiebehoefte van de twee doelgroepen, kunnen we bezoekers duidelijker tonen wat er allemaal is en willen we hen ertoe verleiden om het te gebruiken. De huidige toolbox met onderwijsmaterialen en de catalogus met bij- en nascholingen maken we completer en makkelijker toepasbaar voor de bezoekers’. Op 15 april 2021 wordt het Palliaweb-O2PZ platform gelanceerd tijdens het symposium Onderwijs Palliatieve Zorg.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 9 februari 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.