Saskia Teunissen nieuwe bestuurder bij Palliatieve Zorg Nederland

Nieuwsbericht | 13 december 2019 | Bron: PZNL

Prof. dr. Saskia Teunissen wordt vanaf februari 2020 de nieuwe bestuurder van Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) naast drs. Jessica Bruijnincx. Saskia Teunissen is hoogleraar Palliatieve Zorg en Hospicezorg in het UMC Utrecht en directeur-bestuurder van academisch hospice Demeter. Zij zal vanuit haar inhoudelijke expertise en ervaring samen met collega-bestuurder Jessica Bruijnincx invulling geven aan de strategische koers van PZNL.

Saskia Teunissen bekleedt sinds de jaren negentig verschillende functies in de palliatieve zorg.  Zij stond aan de wieg van de methodiek Palliatief Redeneren en de Zorgmodule Palliatieve Zorg die de basis vormen voor het huidige Kwaliteitskader Palliatieve Zorg. Ook heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de Centra voor Ontwikkeling van Palliatieve Zorg, de multidisciplinaire beroepsvereniging Palliactief, de Associatie Hospicezorg Nederland en de landelijke samenwerking tussen de consortia Palliatieve Zorg. 

 

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.