Nieuwe leden PZNL: stichting PALZON en Patiëntenfederatie Nederland
Nieuws22 juni 2020
Nieuws

Nieuwe leden PZNL: stichting PALZON en Patiëntenfederatie Nederland

Nieuws 22 juni 2020

Stichting PALZON en de Patiëntenfederatie Nederland zijn toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland. Op 22 juni 2020 vond ondertekening van de samenwerking formeel plaats op het kantoor van PZNL in Utrecht.

Jessica Bruijnincx, bestuurder bij PZNL: ‘Ik ben blij met onze nieuwe leden. Samen met hen borgen we in de palliatieve zorg en ons werk de stem en belangen van patiënten en hun naasten én het onderzoeksveld nog beter dan voorheen. Binnen Palliatieve Zorg Nederland bundelen wij geluiden over zorg, hulp en steun tijdens de laatste levensfase. Dit doen we samen met onze huidige leden Fibula, IKNL, PaTz, samenwerkingsverbanden in de palliatieve zorg en (wetenschappelijke) beroepsverenigingen. Met het toetreden van PALZON en Patiëntenfederatie Nederland bouwen we verder aan de versterking van de kwaliteit van palliatieve zorg. Dat is het doel. Voor alle leeftijden. Voor iedereen.'

Over Stichting PALZON

PALZON is een initiatief van de acht academische Expertisecentra Palliatieve Zorg en IKNL. PALZON is geen nieuwe partij maar een samenwerking van bestaande partijen die zich in Nederland bezighouden met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van palliatieve zorg. Onze doelstelling is het stimuleren, samenbrengen en uitvoeren van hoogstaand wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de palliatieve zorg. Meer informatie is te vinden op de website van PALZON.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland komt op voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij laten de stem van patiënten horen in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Meer informatie is te vinden op de website van Patiëntenfederatie Nederland.

Bron: PZNL

Laatst geactualiseerd: 22 juni 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.