Leerwerkplek Zingeving in de palliatieve zorg online
Nieuws20 maart 2020
Nieuws

Leerwerkplek Zingeving in de palliatieve zorg online

Nieuws 20 maart 2020

Door corona vervallen momenteel bijeenkomsten en trainingen. Zo ook trainingen op het gebied van zingeving. Goede alternatieven zijn dan online leeromgevingen. Consortium Ligare heeft een online leerwerkplek omtrent zingeving ontwikkeld. Ondanks dat we de leerwerkplek nog optimaliseren brengen we de eerdere versie nu wel beschikbaar omdat diverse bijeenkomsten over zingeving door het beleid m.b.t. coronavirus komen te vervallen. We hopen zo een bijdrage te leveren aan de behoefte van scholing op dit onderwerp.

Over de leerwerkplek

In de leerwerkplek leer je praten met patiënten en naasten over zingeving. De leerwerkplek bevat 12 modules en daarin worden de volgende doelstellingen behaald:

  • Zingevingsproblematiek bij de palliatieve zorgvrager signaleren en begeleiden.
  • Zingevende communicatie toepassen bij de palliatieve zorgvrager.
  • Aandacht voor zingeving integreren in het verpleegkundig proces rondom de palliatieve zorgvrager.

Parelproject

Het project "Als niets is wat het lijkt" waarin de leerwerkplek is ontwikkeld is door ZonMw uitgeroepen tot Parel project

Naar de leerwerkplek

 

Accreditatie kwaliteitsregister V&V: 

Op dit moment is het niet mogelijk om automatisch accreditatie voor deze leerwerkplek te realisteren. Verpleegkundigen hebben de mogelijkheid de leerwerkplek zelf op te voeren in het kwaliteitsregister VenV als ODA uren.

 

Contactpersoon Foekje Pol Roorda Hogeschool VIAA
Laatst geactualiseerd: 20 maart 2020
Heb je relevante informatie voor op Palliaweb?
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens.