IKNL en Thuisarts.nl geven samen informatie over vermoeidheid bij kanker
Nieuws18 november 2019
Nieuws

IKNL en Thuisarts.nl geven samen informatie over vermoeidheid bij kanker

Nieuws 18 november 2019

Thuisarts.nl is uitgebreid met informatie en adviezen voor patiënten en naasten over vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase. De informatie is gemaakt in samenwerking met IKNL en is gericht op het verminderen van en omgaan met deze specifieke vermoeidheid.

Patiënten met vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase vinden op Thuisarts.nl uitleg over de achtergrond van dit soort vermoeidheid, die vaak van grote invloed is op het dagelijks functioneren, op het gezin, werk en sociale contacten. De informatie op Thuisarts.nl kan een basis vormen voor een gesprek met naasten of de (huis)arts. Zo kunnen zij samen zoeken naar mogelijke oorzaken, naar factoren die aan de vermoeidheid bijdragen, eventuele behandeling en manieren om met de vermoeidheid om te gaan. Er worden praktische adviezen gegeven over slaap, ontspanning, bewegen, voeding en ook adviezen op psychosociaal en spiritueel gebied.

De informatie is gebaseerd op de in 2019 herziene richtlijn Vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase van IKNL. Deze richtlijn behoort tot de meest gelezen richtlijnen op Pallialine, aangezien vrijwel alle patiënten met kanker in de palliatieve fase van hun ziekte in meer of mindere mate te maken hebben met vermoeidheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Thuisarts.nl: Vermoeidheid bij kanker die niet te genezen is.
Er is ook informatie voor naasten.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 18 november 2019
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.