Eerste Palliactief Award voor Alexander de Graeff
Nieuws5 november 2020
Nieuws

Eerste Palliactief Award voor Alexander de Graeff

Nieuws 5 november 2020

Tijdens het Nationaal Congres Palliatieve Zorg op 5 november 2020 is de eerste Palliactief-award uitgereikt aan internist-oncoloog dr.Alexander de Graeff. De Graeff kreeg de award omdat hij met zijn werk een blijvende impact op de ontwikkeling van de palliatieve zorg in Nederland heeft. Karin van der Rijt, voorzitter Palliactief, gaf bij de uitreiking van de award aan dat van de 8 voordrachten die waren binnengekomen, er 4 voor De Graeff waren.

Met zijn werk als internist-oncoloog in het UMC Utrecht, hospice-arts in academisch hospice Demeter en als lid van het consultatieteam Palliatief Team Midden Nederland draagt hij bij aan een veelheid aan onderdelen van de palliatieve zorg: zorg, onderwijs, onderzoek, consultatie. Het juryrapport is lovend over zijn inspanningen met betrekking tot de initiatie van de 8-daagse, de opleiding palliatieve zorg voor medisch specialisten en de ontwikkeling van de richtlijnen palliatieve zorg. Zonder Alexander zou Pallialine in de huidige vorm niet bestaan. Alexander heeft niet alleen inhoudelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan tal van richtlijnen, hij heeft ook bevorderd dat de richtlijnen in toenemende mate worden gebaseerd op wetenschappelijke kennis.

Meer over Palliactief en de Palliactief Award

Palliactief is de multidisciplinaire beroepsvereniging voor professionals werkzaam in de palliatieve zorg. De Palliactief Award wordt toegekend aan zorgprofessionals die een prominente en fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en inbedding van palliatieve zorg in Nederland. Dat kan zijn op het gebied van patiƫntenzorg, onderwijs, onderzoek en management in de palliatieve zorg.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Marlene Middelburg IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 5 november 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.