B-learning palliatieve zorg voor training generalisten beschikbaar
Nieuws18 februari 2020
Nieuws

B-learning palliatieve zorg voor training generalisten beschikbaar

Nieuws 18 februari 2020

Het blended-learning-pakket (b-learning) om generalisten werkzaam in een palliatieve setting met training te ondersteunen, is compleet en beschikbaar op Palliaweb.

Met dit pakket kunnen specialisten/consulenten in de palliatieve zorg, kennis, vaardigheden en verdieping bieden aan generalisten die in aanraking komen met palliatieve zorg. Zoals een team palliatieve zorg met een multidisciplinaire samenstelling, artsen en andere zorgverleners, in een ziekenhuis. Hiermee is deze zorgverlener in staat goede palliatieve zorg te verlenen op de gebieden die in de b-learning aan de orde komen, waaronder gezamenlijke besluitvorming, het slechtnieuwsgesprek en zorg rondom het einde van het leven.

Naar de B-learning

Op deze pagina vind je de materialen van de B-learning, inclusief de handreiking voor trainers.

Hoe is de B-learning opgebouwd?

De b-learning is gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland en bestaat uit een handreiking voor trainers en acht modulen, uitgewerkt in de vorm van een workshop. Per workshop is een PowerPointpresentatie en een programma beschikbaar. De workshops geven verdieping op specifieke onderdelen uit de e-learning van MSD Academy Medical, Palliatieve zorg.

De trainer kan met de b-learning dieper ingaan op onderwerpen waar de deelnemers al kennis mee hebben gemaakt bij het volgen van de bijbehorende e-learning. Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van filmmateriaal uit de e-learning en is er ruimte om eigen ingebrachte casuïstiek te bespreken. Reflectie en delen van kennis/ervaringen staan daarbij centraal.

Meer informatie

De b-learning is ontwikkeld door IKNL, als lidorganisatie van PZNL. Heb je vragen over de inhoud en werkwijze van de b-learning? Neem dan via het contactblok op deze pagina contact op met Anke van de Vegte, adviseur palliatieve zorg IKNL.

Bron: IKNL

Voor vragen, neem contact op met:
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 18 februari 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.