Publiekswebinar: Nadenken over de toekomst bij longfibrose
Agenda

Publiekswebinar: Nadenken over de toekomst bij longfibrose

  • Datum 4 april 2024
  • Type evenement webinar
  • Tijd evenement 20:00 uur
  • Accreditatie Geen
  • Kosten Geen
  • Organisator Carend
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 7 februari 2024

Longfibrose is een zeldzame en ernstige longziekte, waarbij in de longen sprake is van littekenvorming. Hoe meer littekenweefsel, ofwel fibrose, er ontstaat, hoe stugger de longen worden. Door dit proces wordt het steeds moeilijker om zuurstof op te nemen. Ook neemt het longvolume af. Dit leidt tot allerlei klachten waaronder vermoeidheid, kortademigheid, hoesten en verminderde energie.

De vorming van fibrose is onherstelbaar, waardoor longfibrose een ongeneeslijke ziekte is. Hoe snel de ziekte verloopt is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn medicijnen die het proces kunnen afremmen, maar medicijnen kunnen de ziekte niet genezen.

Dit webinar gaat over het belang van nadenken over de toekomst (proactieve zorgplanning) bij deze ziekte: wat is voor u als patiƫnt en uw naasten nu belangrijk en wat is belangrijk als u steeds verder achteruit gaat? Welke klachten kunt u krijgen en hoe zijn die zo goed mogelijk te behandelen? Wat is er te doen aan benauwdheid? Hoe kijkt u naar de toekomst? Welke wensen heeft u? Praat u hierover met uw zorgverleners en uw naasten?

Spreker: Marjolein Drent, Emeritus hoogleraar ILD en gepensioneerd longarts

Meer informatie en aanmelden

Ga naar de website van Carend.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 7 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.