Profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige
Publicatie

Profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige

  • Datum publicatie 20 mei 2022
  • Auteur V&VN Palliatieve Zorg
  • Soort publicatie handreiking
  • Versie 2022
  • Gebruiker Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige
Contactpersonen
Anja Guldemond-de Jong V&VN Palliatieve Zorg
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2022

In Nederland is gesteld dat palliatieve zorg wordt geleverd door generalisten, zo nodig met ondersteuning van in palliatieve zorg gespecialiseerde zorgverleners. Het bestuur van vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Palliatieve Zorg (V&VN PZ) wil eenduidigheid creƫren in de verschillende verpleegkundige functieprofielen binnen de palliatieve zorg. Het profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige sluit zoveel mogelijk aan bij de huidige ontwikkelingen binnen het onderwijs en de beschrijvingen van competenties binnen Nederland.
 

Download het profiel


Met dit profiel hoopt het bestuur V&VN met samenwerkende partijen tot overeenstemming te komen over een erkende, geaccrediteerde opleiding voor verpleegkundigen. PZNL heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit profiel door deelname in de klankbordgroep. 

Contactpersonen
Anja Guldemond-de Jong V&VN Palliatieve Zorg
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.