Behandelpatronen bij gemetastaseerde eierstokkanker
Publicatie

Behandelpatronen bij gemetastaseerde eierstokkanker

  • Datum publicatie 1 juni 2019
  • Auteur Myrthe Zijlstra et al.
  • Soort publicatie artikel
  • Gebruiker Basisarts, Kaderarts, Medisch specialist, Verpleegkundig specialist
  • Doelgroep Ouderen, Volwassenen
  • Setting Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 9 november 2021

De gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) geven inzichten voor het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? De gegevens leiden tot beter inzicht, effectievere interventies en uiteindelijk tot een betere zorguitkomst voor de patiënt met kanker. De NKR is een rijke bron van betrouwbare en relevante gegevens van alle patiënten met kanker, van diagnose tot eventueel overlijden. De NKR biedt de kans om behandelingen en -beslissingen in patiënten met gemetastaseerde ziekte inzichtelijk te maken.

Dit heeft geleid tot de volgende publicatie:

Behandelpatronen bij vrouwen met een gemetastaseerd ovariumcarcinoom (Zijlstra M, Timmermans M, Fransen H, van der Aa M, Reyners A, Raijmakers N, van de Poll-Franse L)

Zelf aan de slag met NKR cijfers

Op NKR cijfers kun je zelf cijfers samenstellen over incidentie, prevalentie, sterfte en overleving naar lokalisatie, geslacht en leeftijdsgroep. Ook kan IKNL op aanvraag cijfers op maat bieden. Voor het beantwoorden van specifiekere vragen of voor inzichten ten behoeve van klinisch en epidemiologisch onderzoek, kan aanvullend een gegevensaanvraag ingediend worden.

Voor vragen, neem contact op met:
Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 9 november 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.