Behandelpatronen bij gemetastaseerde eierstokkanker (rapport)
Publicatie

Behandelpatronen bij gemetastaseerde eierstokkanker (rapport)

  • Datum publicatie 1 juni 2019
  • Auteur Myrthe Zijlstra et al.
  • Type wetenschappelijke publicatie
Contactpersoon Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 23 oktober 2019

De gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) geven inzichten voor het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? De gegevens leiden tot beter inzicht, effectievere interventies en uiteindelijk tot een betere zorguitkomst voor de patiënt met kanker. De NKR is een rijke bron van betrouwbare en relevante gegevens van alle patiënten met kanker, van diagnose tot eventueel overlijden. De NKR biedt de kans om behandelingen en -beslissingen in patiënten met gemetastaseerde ziekte inzichtelijk te maken.

Dit heeft geleid tot de volgende publicatie:

Behandelpatronen bij vrouwen met een gemetastaseerd ovariumcarcinoom (Zijlstra M, Timmermans M, Fransen H, van der Aa M, Reyners A, Raijmakers N, van de Poll-Franse L)

Zelf aan de slag met NKR cijfers

Op NKR cijfers kun je zelf cijfers samenstellen over incidentie, prevalentie, sterfte en overleving naar lokalisatie, geslacht en leeftijdsgroep. Ook kan IKNL op aanvraag cijfers op maat bieden. Voor het beantwoorden van specifiekere vragen of voor inzichten ten behoeve van klinisch en epidemiologisch onderzoek, kan aanvullend een gegevensaanvraag ingediend worden.

Contactpersoon Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 23 oktober 2019
Het nieuwe onderwijsplatform
Het onderwijsplatform biedt opleiders en docenten concrete handvatten om palliatieve zorg nog beter in hun onderwijs te verankeren. (Aankomend) zorgverleners vinden er het compleetste overzicht van bij- en nascholingen over palliatieve zorg.