Projecten

Projecten

Filteren
Instrumenten
Projectstatus
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgverleners
Zorgvragers
TERRA: Herijken van leven en loopbaan met kanker
Project
Uit eerder onderzoek is gebleken dat patiënten met kanker graag begeleiding zouden willen bij de rol van werk in hun leven. Om die reden is in samenwerking met de organisaties Elffers en Care in Company een programma genaamd TERRA ontwikkeld. 
Onderzoek naar de Impact van gevorderde kanker en het risico op sociale isolatie
Project
De sociale gevolgen voor mensen met gevorderde kanker en hun naasten kunnen behoorlijk groot zijn. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat patiënten en naasten zo veel mogelijk het ‘normale’ leven willen voortzetten zoals dat was van voor de diagnose, maar zij ervaren hierin barrières en sociale isolatie is een risico.
Onderzoek naar de psychosociale gevolgen van het onvermogen tot eten bij mensen met kanker
Project
Doel van het project ‘Hij moet toch eten!’ is de psychosociale last van het onvermogen tot eten en ongewenst gewichtsverlies sneller te signaleren en bespreekbaar te maken. De ervaringen van patiënten en naasten die in kaart zijn gebracht hebben geleid tot digitale informatie, tools en een e-learning voor zorgprofessionals. 
eQuiPe-studie: Ervaren kwaliteit van zorg en leven van mensen met gevorderde kanker en hun naasten
Project
Hoe ervaren mensen met gevorderde kanker en hun naasten hun kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg? Om die vraag te beantwoorden is IKNL begin 2017 gestart met de eQuiPe-studie. Het gaat hierbij om mensen die gediagnosticeerd zijn met verschillende vormen van uitgezaaide kanker en hun naasten .
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.