RADPAC-PD (vragenlijst)
Hulpmiddel

RADPAC-PD (vragenlijst)

  • Ontwikkelaar ParkinsonNet
  • Soort Vragenlijst
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Versie maart 2019
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024

Het gebruik van de RADPAC-PD (Radboud indicators for PAlliative Care needs-Parkinson's Disease) is bedoeld om de palliatieve fase bij mensen met de ziekte van Parkinson te markeren.

Het instrument is ziektespecifiek en kan gebruikt worden door alle professionals in zowel de eerste en de tweede lijn. Het markeert twee belangrijke momenten om palliatieve zorg vorm te geven voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het eerste markeringsmoment is het uiterste moment waarop proactieve zorgplanning gestart dient te worden. Het tweede markeringsmoment is het moment waarop de palliatieve fase aanvangt.

Inzet hulpmiddel

Voor zorgverleners om palliatieve zorgbehoeften in beeld te brengen van mensen met de ziekte van Parkinson.

Naar het hulpmiddel

Randvoorwaarden voor implementatie

Het is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website ParkinsonNet.

Deze vragenlijst is tot stand gekomen met subsidie van ZonMw.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.