Proeftuinboekje met 10 ingrediënten voor een succesvolle proeftuin (brochure)
Hulpmiddel

Proeftuinboekje met 10 ingrediënten voor een succesvolle proeftuin (brochure)

  • Ontwikkelaar Agora
  • Versie 2021
Voor vragen, neem contact op met:
Carolien Neefjes Agora
Laatst geactualiseerd: 15 februari 2024

De brochure Proeftuinboekje, 10 ingrediënten voor een succesvolle Proeftuin biedt een stappenplan en informatie over het organiseren van proeftuinen. Bij een palliatieve benadering is het streven naar integrale aandacht in de zorg én het sociaal domein voor vier dimensies: fysiek, sociaal, psychisch en zingeving. Om dit te bereiken is goede lokale samenwerking rondom mensen in de laatste levensfase nodig.  

De brochure is bedoeld voor iedere zorgverlener die op enige wijze betrokken is bij het leven van een persoon in de palliatieve fase. Het Proeftuinboekje inspireert zorgverleners elkaar beter te vinden in de ondersteuning en te ontdekken wat er precies nodig is om mensen in de palliatieve fase in de thuissituatie beter te helpen. In de brochure is een praktijkvoorbeeld uitgewerkt.  

Inzet hulpmiddel

De brochure speelt in op de behoefte aan meer samenwerking tussen de verschillende domeinen. 
 

Naar de brochure


Randvoorwaarden

  • Het hulpmiddel is direct in te zetten. Er is de mogelijkheid de proeftuinen onder begeleiding van Agora en Movisie op te starten.  
  • Een lokaal overzicht van palliatieve ondersteuning is handig om erbij te hebben, zodat je als zorgverlener weet wie je bij elkaar moet brengen om een proeftuin te starten. Bekijk eventueel de infographic Palliatieve benadering: met wie kan ik samenwerken?

Meer informatie

Op de website van Agora is meer te lezen over deze en andere proeftuinen. Deze pagina wordt continue geüpdatet bij nieuwe informatie

Voor vragen, neem contact op met:
Carolien Neefjes Agora
Laatst geactualiseerd: 15 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.