Aanbevelingen implementatie Advance Care Planning (handreiking)
Hulpmiddel

Aanbevelingen implementatie Advance Care Planning (handreiking)

  • Ontwikkelaar Nivel
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Beleidsmakers
  • Versie 2020
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 29 december 2021

In de handreiking staan elf aanbevelingen voor gebruik en het implementeren van proactieve  zorgplanning (advance care planning) voor diverse doelgroepen.  

De eerste vier aanbevelingen gaan over het gebruik van proactieve zorgplanning in de praktijk en zijn gericht op betrokken zorgverleners. De volgende vijf aanbevelingen gaan over implementeren en borging van proactieve zorgplanning in organisaties, en zijn primair bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden, kwaliteitsmedewerkers en opleiders/trainers binnen organisaties of organisatie-eenheden. De laatste twee aanbevelingen gaan over implementatie en borging op regionaal en landelijk niveau en zijn bedoeld voor beleidsmakers en voor partijen die landelijk of regionaal beleid uitvoeren of be├»nvloeden.

Inzet hulpmiddel

De handreiking ondersteunt zorgverleners en beleidsmakers bij het implementeren van proactieve zorgplanning projecten in de eigen organisatie.
 

Naar de handreiking


Randvoorwaarden voor implementatie

De implementatiehandreiking is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: cc by-nc-sa

Meer informatie

De handreiking is gebaseerd op de inventarisatiestudie over ACP, een samenvattend overzicht naar de uitgevoerde proactieve zorgplanning uitgevoerd in de eerste helft van 2020. 

Subsidie

De handreiking is tot stand gekomen met subsidie van ZonMw.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 29 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.