Aanbevelingen implementatie Advance Care Planning (handreiking)
Hulpmiddel

Aanbevelingen implementatie Advance Care Planning (handreiking)

  • Ontwikkelaar Nivel
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Versie 2020
  • Doelgroep Alle doelgroepen, Dak- en thuislozen, Kinderen, Mensen met een migratieachtergrond, Mensen met een psychiatrische aandoening, Mensen met een verstandelijke beperking, Naasten | Mantelzorgers, Volwassenen | Ouderen
  • Setting Alle settingen, Geestelijke gezondheidsinstelling, Hospice, Kind- en jeugdzorginstelling, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis, Zorgorganisatie voor dak- en thuislozen, Zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking
Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 29 december 2021

In de handreiking staan elf aanbevelingen voor gebruik en het implementeren van procatieve zorgplanning (advance care planning) voor diverse doelgroepen.  

De eerste vier aanbevelingen gaan over het gebruik van proactieve zorgplanning in de praktijk en zijn gericht op betrokken zorgverleners. De volgende vijf aanbevelingen gaan over implementeren en borging van proactieve zorgplanning in organisaties, en zijn primair bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden, kwaliteitsmedewerkers en opleiders/trainers binnen organisaties of organisatie-eenheden. De laatste twee aanbevelingen gaan over implementatie en borging op regionaal en landelijk niveau en zijn bedoeld voor beleidsmakers en voor partijen die landelijk of regionaal beleid uitvoeren of be├»nvloeden.

Inzet hulpmiddel

De handreiking ondersteunt zorgverleners en beleidsmakers bij het implementeren van proactieve zorgplanning projecten in de eigen organisatie.
 

Naar de handreiking


Randvoorwaarden voor implementatie

De implementatiehandreiking is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: cc by-nc-sa

Meer informatie

De handreiking is gebaseerd op de inventarisatiestudie over ACP, een samenvattend overzicht naar de uitgevoerde proactieve zorgplanning uitgevoerd in de eerste helft van 2020. 

Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 29 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.