Identificatie palliatieve patiënt (kwadrantenkaart)
Hulpmiddel

Identificatie palliatieve patiënt (kwadrantenkaart)

  • Ontwikkelaar Radboudumc
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Basisarts, Huisartsen, Kaderartsen, Medisch specialisten, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen
  • Versie 2021
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 24 augustus 2022

De kwadrantenkaart Identificatie palliatieve patiënt is een hulpmiddel voor zorgverleners om te markeren wanneer een patiënt palliatieve zorg nodig heeft, en om de behoeften van de patiënt op lichamelijk, sociaal, psychologisch en spiritueel gebied in kaart te brengen.

Op pagina één van de kaart wordt de dubbele surprise question te gesteld. Op pagina twee staan vragen over zingeving en de sociale, psychische en fysieke situatie van de patiënt.

Het doel is dat zorgverleners tijdig zien wanneer een patiënt baat heeft bij de inzet van palliatieve zorg.

Inzet hulpmiddel

De kaart helpt zorgverleners tijdig palliatieve zorg in te zetten en de behoeften van de patiënt in kaart te brengen, zodat de zorg hierop kan worden aangepast.
 

Naar de kwadrantenkaart


Randvoorwaarden voor implementatie

De kaart is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Meer informatie

Dit hulpmiddel is het resultaat van een door ZonMw gefinancierd Palliantieproject. Bekijk ook het interview met de projectleider.

Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 24 augustus 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.