Doelen van behandeling bij uitgezaaide longkanker (infographic)
Hulpmiddel

Doelen van behandeling bij uitgezaaide longkanker (infographic)

  • Ontwikkelaar Amsterdam UMC en Consortium Palliatieve Zorg Noord-Holland en Flevoland
  • Soort Infographic
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Versie 2020
  • Doelgroep Naasten | Mantelzorgers, Volwassenen | Ouderen
  • Setting Thuis, Ziekenhuis
Contactpersoon
Roeline Pasman Amsterdam UMC
Laatst geactualiseerd: 23 december 2021

Factsheet met informatie over doelstellingen bij de start van systemische therapie, vanuit het perspectief van de patiënt en de arts. Ook laat de factheet zien in hoeverre deze doelen zijn behaald en hoe patiënten, naasten en artsen terugkijken op de beslissing om te starten met de systemische behandeling. Inzicht in ervaringen van andere patiënten en artsen kan toekomstige patiënten en artsen helpen bij de besluitvorming. 

Inzet hulpmiddel

De factsheet worden ingezet op het moment dat besloten wordt wel of niet te starten met een systemische behandeling. Artsen kunnen de factsheet gebruiken in het gesprek met de patiënt.
 

Naar de factsheet
 

Randvoorwaarden voor implementatie

De factsheet is direct inzetbaar. Er is geen extra training nodig. 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Aanvullend materiaal

Meer informatie

De informatie in de factsheet komt uit het project Beoogde en bereikte doelen van behandelingen in de laatste levensfase vanuit patiënten en artsen perspectief.

Contactpersoon
Roeline Pasman Amsterdam UMC
Laatst geactualiseerd: 23 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.