Begin een goed gesprek - Samen Beslissen (website en toolkit)
Hulpmiddel

Begin een goed gesprek - Samen Beslissen (website en toolkit)

  • Ontwikkelaar Programma Uitkomstgerichte Zorg
  • Soort Toolbox, Website
  • Gebruiker Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Medisch specialisten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie 2021
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Caroline de Moor Patiëntenfederatie Nederland
Laatst geactualiseerd: 1 juni 2023

De website van de campagne Samen Beslissen bestaat uit twee delen: Hallo patiënt en Hallo dokter. Het gedeelte in Hallo dokter is voor verschillende groepen zorgverleners. Er staat informatie met tips over wat zorgverleners kunnen doen om beter en vaker samen met de patiënt te beslissen over de beste zorg en waarom dit belangrijk is. Samen Beslissen kan het verschil maken tussen goede, passende zorg. Het betrekken van patiënten bij de beslissing gebeurt nog te weinig. De tips op de website met daarbij verschillende hulpmiddelen kunnen de zorgverlener hierbij helpen.

Op de website staat ook een toolkit met materiaal voor de campagne Samen Beslissen. In september 2021 is deze campagne gestart om zorgverleners en patiënten te stimuleren een openhartig gesprek te voeren vanuit de kennis die beiden hebben en samen een beslissing te nemen over de best passende zorg. 

Inzet hulpmiddel

Zorgverleners kunnen de website gebruiken ter voorbereiding op het gesprek met de patiënt en diens naasten om samen te beslissen over de best passende zorg. De toolkit bevat campagnemiddelen waarmee zorgverleners zelf het Samen Beslissen onder de aandacht kunnen brengen.
 

Naar de website

Naar de toolkit


Meer informatie

Op de website Campagne Samen Beslissen staat informatie voor zorgverleners en zorgorganisaties, en is het  (op maat gemaakte) campagnemateriaal te downloaden.

Voor vragen, neem contact op met:
Caroline de Moor Patiëntenfederatie Nederland
Laatst geactualiseerd: 1 juni 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.