Begin een goed gesprek - Samen beslissen (website en toolkit)
Hulpmiddel

Begin een goed gesprek - Samen beslissen (website en toolkit)

  • Ontwikkelaar Patiëntenfederatie Nederland
  • Soort Toolbox, Website
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Versie 2021
  • Doelgroep Dak- en thuislozen, Kwetsbare ouderen, Mantelzorgers, Mensen met een migratieachtergrond, Mensen met een psychiatrische aandoening, Mensen met een verstandelijke beperking, Naasten, Ouderen, Volwassenen
  • Setting Alle settingen, Geestelijke gezondheidsinstelling, Hospice, Kind- en jeugdzorginstelling, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis, Zorgorganisatie voor dak- en thuislozen, Zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking
Contactpersoon
Caroline de Moor Patiëntenfederatie Nederland
Laatst geactualiseerd: 28 december 2021

De website Begin een goed gesprek bestaat uit twee delen: Hallo patiënt en Hallo dokter. Het  gedeelte in Hallo dokter is voor verschillende groepen zorgverleners. Er staan informatie en tips over wat zorgverleners kunnen doen om beter en vaker samen te beslissen en waarom dit belangrijk is. Als patiënt en zorgverlener samen beslissen, zijn patiënten tevredener over de zorg die zij krijgen en trouwer aan de afspraken die zij maken met de zorgverlener. Op de website zijn ook ervaringen te lezen van diverse zorgverleners over het samen beslissen.

Verder staat op de website een toolkit met materiaal voor de campagne Samen Beslissen. In september 2021 is de campagne Samen Beslissen gestart om zorgverleners en patiënten te stimuleren een openhartig gesprek te voeren vanuit de kennis die beiden hebben en samen een beslissing te nemen. 

Inzet hulpmiddel

Zorgverleners kunnen de website gebruiken ter voorbereiding op het gesprek met de patiënt en diens naasten. De toolkit bevat hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan, zoals op maat gemaakt campagnemateriaal.
 

Naar de website
 

Naar de toolkit


Doel hulpmiddel

Bevorderen van gezamenlijke besluitvorming

Meer informatie

Ga naar de website Campagne Samen Beslissen voor meer informatie voor zorgverleners en zorgorganisaties, en voor het downloaden van (op maat gemaakt) campagnemateriaal.

Contactpersoon
Caroline de Moor Patiëntenfederatie Nederland
Laatst geactualiseerd: 28 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.