Virtuele Patiënt - mevr. Lievens (casus)
Onderwijsmateriaal

Virtuele Patiënt - mevr. Lievens (casus)

  • Aanbieder Pasemeco
  • Soort materiaal e-learning zonder certificaat
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, geneeskunde-master (7), physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 21 december 2021

Virtuele patiëntcasus met een simulatie van een authentiek klinisch scenario, waarin de cursist de rol van (basis)arts aanneemt en een anamnese uitvoert, eventueel aanvullend onderzoek verricht, een diagnose opstelt en vervolgens een behandel- of zorgplan formuleert. Hiermee worden klinisch redeneervaardigheden en het toepassen van kennis over zorgverlening aan patiënten in de palliatieve fase geoefend. Centraal staat het zoeken van de balans tussen een uitvoerige anamnese en uitgebreid onderzoek en het minimaal belasten van de palliatieve patiënt.

Tijdens de casus wordt telkens een aantal keuzes voorgelegd en moeten beslissingen worden genomen, bijvoorbeeld in de vorm van open of gesloten vragen. Aan het eind van de casus wordt automatisch een feedbackformulier opgesteld.
 

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc


Deze opleiding voldoet aan de criteria die opgesteld zijn door de screeningscommissie van Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ).

Voor vragen, neem contact op met:
Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 21 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.