Virtuele Patiënt - mevr. Lievens (casus)
Onderwijsmateriaal

Virtuele Patiënt - mevr. Lievens (casus)

  • Aanbieder Pasemeco
  • Soort materiaal e-learning zonder certificaat
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, geneeskunde-master (7), physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Contactpersoon Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 17 mei 2021

Virtuele patientcasus met een simulatie van een authentiek klinisch scenario waarin jij de rol van (basis)arts aanneemt en een anamnese uitvoert, eventueel aanvullend onderzoek verricht, een diagnose opstelt en vervolgens een behandel- of zorgplan formuleert. Hiermee oefen je klinisch redeneervaardigheden en het toepassen van je kennis over zorgverlening aan patiĆ«nten in de palliatieve fase. Centraal staat het zoeken van de balans tussen een uitvoerige anamnese en uitgebreid onderzoek en het minimaal belasten van de palliatieve patiĆ«nt.

Tijdens de casus krijg je telkens een aantal keuzes voorgelegd en moet je beslissingen nemen, bijvoorbeeld in de vorm van open of gesloten vragen.  Aan het eind van de casus wordt er automatisch een feedbackformulier opgesteld.
 

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc


Deze opleiding voldoet aan de criteria die opgesteld zijn door de screeningscommissie van Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ).

Contactpersoon Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 17 mei 2021
Bied je onderwijsmateriaal aan
Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.