Transmurale samenwerking (e-learning)
- Aanbieder Erasmus MC
- Soort materiaal e-learning zonder certificaat
- Versie 2018
- Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, hbo maatschappelijk werk en dienstverlening, hbo-verpleegkundige niveau 6, mbo-verpleegkundige niveau 4, vpk. specialist (7)
- CanMEDs rol communicator | communiceren, organisator | organisatie en leiderschap, samenwerkingspartner | samenwerken
- Kosten nee
Online, interactieve les voor derdejaars geneeskundestudenten als introductie op het onderwerp transmuraal samenwerken. In de module leren studenten dat artsen ook onderdeel uitmaken van een zorgnetwerk. Ook komen ze in aanraking met nieuwe informatie over overdrachten, palliatieve zorg, complexe co-morbiditeit en mantelzorgbelasting.
Het doorlopen van de module duurt ongeveer twee uur. Desgewenst kunnen de verschillende hoofdstukken los van elkaar doorlopen worden en in trainingen over palliatieve zorg voor artsen en verpleegkundigen gebruikt worden.
Leerdoelen
Na het doorlopen van de module kan de student:
- beschrijven wat transmurale samenwerking inhoudt en wanneer dit van belang is
- aangeven hoe zorg ervaren wordt vanuit het perspectief van patiënten, naasten en zorgverleners.
- opgedane kennis over preventieve, proactieve en reactieve zorg, van communicatie (SBAR) en interprofessionele samenwerking adequaat toepassen in de context van transmurale samenwerking
- casuïstiek in de context van transmurale samenwerking analyseren en evalueren en vervolgens een passend beleid opstellen voor de patiënt en diens naaste(n)
Licentie
Dit materiaal is door de screeningscommissie van Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing.