Rouw bij naasten (Taak 2 Leerlijn Stervensfase)
Onderwijsmateriaal

Rouw bij naasten (Taak 2 Leerlijn Stervensfase)

  • Soort materiaal lesmodule
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, geneeskunde-master (7), hbo verpleegkundige niveau 6, helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo verpleegkundige niveau 4, verzorgende (IG) niveau 3
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, professional en kwaliteitsbevorderaar | professionaliteit, zorgverlener | medisch handelen
Contactpersoon Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 15 april 2021

Door de vergrijzing en de toename in het aantal mensen met een chronische ziekte zoals kanker, hartfalen, COPD en dementie neemt de vraag naar palliatieve zorg almaar toe. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaat ervan uit dat palliatieve zorg door alle reguliere, generalistische zorgverleners kan worden gegeven; iedere arts krijgt met palliatieve zorg te maken. Als toekomstige zorgverleners is het voor de studenten daarom van belang dat ze kennis hebben van palliatieve zorg, waarbij ook het overlijden van patiƫnten hoort.

Ook na het overlijden van een patiĆ«nt is de taak als zorgverlener niet klaar; er hoort nog aandacht te zijn voor de naasten: de nazorg en het rouwproces. De nadruk in deze leertaak ligt daarom op de rol van de zorgverlener tijdens stervensfase, nazorg en rouwproces.

Dit is leertaak 2 van de leerlijn Stervensfase.

Naar de docenteninstructie

Naar de studenteninstructie


 Dit materiaal is door de screeningscommissie van Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing.

Contactpersoon Daniëlle Verstegen Maastricht University
Laatst geactualiseerd: 15 april 2021
Bied je onderwijsmateriaal aan
Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.